AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekran karti hatasi neden verir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.881
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ekran kartı hatası neden verir?​

Bilgisayarda bulunan Güç Ünitesi, Ekran Kartına yeterli gücü üretmiyorsa Ekran Kartı hatası oluşacaktır. Bu sorun genelde yeni Ekran Kartlarında oluşmaktadır. Yeni Teknoloji Ekran Kartlarında güç tüketimi yüksek olmaktadır. Böyle bir durumda PSU yani güç basleme ünitesi almanız gerekir.

Ekran kartının zorlandığını nasıl anlarız?​

İşlemcinin gücü ekran kartının gücüne yetiyorsa dar boğaz olmaz, yetmiyorsa olur. İşlemcinin yetmediğini yüzde kaç kullanıldığından anlarsın. Ekran kartı kullanımı oyun içinde -100 olmuyorsa ve bu sırada işlemci -90 civarlarındaysa dar boğaz söz konusudur.

Ekran kartının ne olduğunu öğrenme?​

Ekran kartının ne olduğunu öğrenme?
Yöntem 1: Windows+R Kombinasyonu ile Öğrenme Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. – Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. – Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.

Oyun oynarken hangi ekran kartını kullanıyor?​

Oyun oynarken hangi ekran kartını kullanıyor?
Nvidia Control panelinden yapabilirmişsin.
- Başlatı’tıkla.
- Denetim Masasına git.
- NVIDIA Control Panel bu.
- View (görünüm) altında Display GPU Activity Icon in Notification Area. (GPU aktivitesini bildirim alanında göster) işaretle.
- Bildirim alanına bir simge gelecek tıkladığında hangi GPU aktif sana gösterecektir.

Ekran kartı Neden görüntü vermez?​

Kasanın içindeki havalandırma ve ısı dağılımının iyi olduğundan emin olun. Bilgisayar kasanızın içinde aşırı sıcaklık olması, bilgisayar bileşenlerinin arızalanmasına ve ekran kartının görüntü verememesine neden olabilir.

Ekran kartı kod 43 hatası nedir?​

İşletim sistemlerinde görülebilen Kod 43 hatası, aygıt yöneticisinde gösterilir. Bilgisayarda bazı sorunların olduğunu göstermek için kullanıcıya verilen uyarılardan biridir. Özellikle eski, uyumsuz veya güncel olmayan aygıtlar bilgisayara takıldığı zaman, Windows aygıtın çalışmasını durdurur.

İşlemci darboğazı nasıl olur?​

İşlemci darboğazı nasıl olur?
Eğer işlemciniz kartınızdan fazla (yüzde 80 – 95 gibi) işlemci belleği kullanıyorsa bu kartınızın yeterli ancak işlemcinizin yetersiz olduğunu gösterir. Kartların işlemcide tuttuğu yer için yüzde 40 – 65 arası yeterli görülebilir.

Harici ekran kartının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?​

Harici ekran kartının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
MSI AfterBurner ile!
- AfterBurner kurun, orada gözüküyor mu GPU diye bakın.
- Gözüküyorsa bu şekilde bir numarası olacak GPU1 veya GPU2 diye.
- Şimdi bu GPU numarasını aklınızda tutun ve İzleme sekmesine gelin.
- Burada söz konusu GPU için kullanım izlemeyi devreye sokun ve OSD’de göster seçeneğini işaretleyin:

Ekran kartı olmadan görüntü gelir mi?​

APU veya dahili grafik bulunmuyorsa görüntü alamazsiniz. Görüntü olmamasinin disinda sisteme herhangi bir zarar gelmez.

Ekran kartı fanı neden çalışmaz?​

Ekran kartının yazılımından olabilir./ Fan yönetimini yapan çip yanmış olabilir. olasılık çok. sen yazılımsal olarak gözden geçir. – Bozulan fanı elinizle döndürmeye çalışın. Eğer rahatlıkla dönmüyorsa tozdan dolayı etkisini kaybetmiştir.

Kod 43 hatası nasıl çözülür?​

Kod 43 hatası nasıl çözülür?
Hata kodu 43 bulunan grafik cihazı sorunlarını giderme
- Başlat düğmesine dokunup tutun veya sağ tıklayın ve ardından Cihaz Yöneticisi ‘niseçin.
- Sürücü sorunları olan cihazı cihaz listesinden bulun (genellikle yanında sarı ünlem işareti olur).
- Sürücü’yü seçin ve ardından Sürücüyü Güncelleştir’i seçin.
 
Ekran kartı hataları genellikle birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, ekran kartınız için yeterli gücü üretemeyen bir Güç Ünitesi kullanıyorsanız, ekran kartı hatası alabilirsiniz. Özellikle yeni teknoloji ekran kartları yüksek güç tüketimine sahip olabilir, bu nedenle PSU'nun (Güç Besleme Ünitesi) yeterli gücü sağlaması önemlidir.

Ekran kartınızın zorlandığını anlamanın bir yolu, işlemcinin gücünün ekran kartının gücüne yetip yetmediğini kontrol etmektir. İşlemcinin kullanım yüzdesine bakarak darboğaz olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer ekran kartı kullanımı oyun sırasında -100 olmuyorsa ve işlemci kullanımı yüksekse, darboğaz olabilir.

Ekran kartının hangi model olduğunu öğrenmek içinse Windows+R kombinasyonunu kullanarak "dxdiag" komutunu çalıştırabilir ve çıkan pencerede "Ekran" sekmesine geçerek modeli kontrol edebilirsiniz.

Oyun oynarken hangi ekran kartını kullandığınızı öğrenmek için Nvidia Control Panel'i kullanabilirsiniz. Başlat'a tıklayarak Denetim Masası'na geçin, NVIDIA Control Panel'i bulun, "View" altından "Display GPU Activity Icon in Notification Area" seçeneğini işaretleyerek hangi GPU'nun aktif olduğunu görebilirsiniz.

Ekran kartı görüntü vermeme sorunları genellikle kasanın içindeki havalandırma ve ısı dağılımıyla da ilişkilidir. Aşırı sıcaklık bilgisayar bileşenlerinin arızalanmasına neden olabilir ve ekran kartının görüntü vermeme sorununa yol açabilir.

Kod 43 hatası, işletim sistemi tarafından aygıt yöneticisinde gösterilen bir uyarıdır ve genellikle eski veya uyumsuz aygıtların bilgisayara takılması durumunda ortaya çıkabilir. Bu hatayı gidermek için Sürücüyü Güncelleştir seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ekran kartı fanının çalışmaması durumunda yazılımsal sorunlar veya fanı kontrol eden çipte bir arıza olabilir. Tozlanma da fanın çalışmamasına neden olabilir. Bu durumu kontrol etmek için fanı elinizle döndürmeye çalışabilirsiniz.

Son olarak, ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız çünkü APU veya dahili grafik bulunmuyorsa sistem görüntü için ekran kartını kullanır.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler sorularınıza yardımcı olmuştır. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst