AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekonomik dekapaj orani nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ekonomik dekapaj oranı nasıl hesaplanır?​

K = V/T (m3/m3 veya m3/t) T… Belli bir işletme döneminde yapılacak cevher üretimi Vd… Bu üretim için kaldırılması gerekli toplam dekapaj hacmi • Planlanan üretim miktarına • Yan formasyonun jeomekanik özelliklerine • Cevher ve örtü tabakasının geometrik formuna ve büyüklüklerine bağlıdır.

Itfa oranı nedir?​

Örtü kazı oranı; birim üretim miktarı için kaldırılması gereken dekapaj hacmidir. Söz konusu oran genellikle m³/m³, m³/ton veya örtü kalınlığının damar kalınlığına oranı (itfa) ile ifade edilir.
Madencilikte dekopaj nedir?
Dekapaj; Açık işletme projesine göre maden yatağının üzerindeki veya kontağındaki örtü tabakasının gevşetilmesi, kazılması, yüklenmesi, taşınması, toprak harmanınıa dökülmesi, serilmesi, harman sahasının düzeltilmesi.
Yerüstü madenciliği nedir?
Açık ocak madenciliği ya da diğer bir deyişle yerüstü madenciliği, cevherin yer yüzeyine yakın bulunduğu alanlarda, gerektiğinde maden üzerindeki örtü tabakasının (pasa) alınarak ekonomik şekilde çıkarılması için uygulanan üretim şeklidir.

Itfa etmek ne demek?​

Bir salınım hareketinin genliğini aşamalı olarak sıfıra indirmek, söndürmek. Bir borcu taksitlerle belli bir zaman sonra ödemek.

Çelik dekapaj nedir?​

Kaynaklanmış paslanmaz çeliğin elektropolisaj veya pasivasyon öncesi hazır hale gelmesi için ve/veya çok daha kaliteli temizleme ve parlatma işleminin gerçekleştirilmesi için gerçekleştirilen bir işlemdir. Paslanmaz çeliğin üretiminden kalan kaynak, punto ve karbon kalıntı ve lekelerinin asidik ortamda arındırılır.
Hafriyat ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında hafriyat kelimesinin anlamı şu şekilde olmaktadır: Yapılabilecek olan kazı işlerinin bütününe hafriyat denilmektedir. Öte yandan inşaat sektörü veya pek çok farklı yol yapımı gibi işlemler için kazı çalışması şeklinde ifade etmek de mümkündür.
Harfiyat nedir hafriyat nedir?
Hafriyat kazı işlerinin tümüne verilen addır. Kazıdan çıkan malzemenin bir depolama alanına dökülmesi ve burada düzeltilmesi de bu kavramın içinde yer almaktadır. Kazı işleri el ve kürek, kazma gibi aletlerle yapılabileceği gibi ekskavatör, greyder, loder gibi iş makineleri kullanılarak da yapılabilir.

Geri