SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
150 gram tavuk eti
Ya 2 yemek kaşığı yoğurt yada yarım su bardağı süt (Maksat yumuşak tat elde etmek)
1 tutam maydanoz
Silme çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kadar tuz.
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu bol suyla haşlayalım. Pişen tavuğu sudan çıkarıp soğumaya bırakalım.
Tavuk suyunun içine küp küp doğradığımız patates ve soğanları atalım.
Pişen patates ve soğanları blendırdan geçirelim.
Soğumaya bıraktığımız tavuğu (Ben tavuğun göğsündeki yumuşak eti öbür yemeğe kullandım. Göğsünün üzerindeki kalan eti kemikle bir arada haşlayıp kalan eti didikledim. Tavuğun konmasındaki sebep hoş bir aroma olsun) didikleyip çorbaya katalım.
Yoğurdum olduğu için yoğurt kullandım. Kaseye yoğurdu alıp çorbanın suyundan biraz katarak karıştırıp tencereye azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
Bir taşım kaynatılan çorbaya maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyip ocağı kapatalım. Çorba kıvamı herkese nazaran fark ettiğinden su ölçüsünü yazmadım. Afiyet olsun Denemeyen pişman olur.
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
150 gram tavuk eti
Ya 2 yemek kaşığı yoğurt yada yarım su bardağı süt (Maksat yumuşak tat elde etmek)
1 tutam maydanoz
Silme çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kadar tuz.
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu bol suyla haşlayalım. Pişen tavuğu sudan çıkarıp soğumaya bırakalım.
Tavuk suyunun içine küp küp doğradığımız patates ve soğanları atalım.
Pişen patates ve soğanları blendırdan geçirelim.
Soğumaya bıraktığımız tavuğu (Ben tavuğun göğsündeki yumuşak eti öbür yemeğe kullandım. Göğsünün üzerindeki kalan eti kemikle bir arada haşlayıp kalan eti didikledim. Tavuğun konmasındaki sebep hoş bir aroma olsun) didikleyip çorbaya katalım.
Yoğurdum olduğu için yoğurt kullandım. Kaseye yoğurdu alıp çorbanın suyundan biraz katarak karıştırıp tencereye azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
Bir taşım kaynatılan çorbaya maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyip ocağı kapatalım. Çorba kıvamı herkese nazaran fark ettiğinden su ölçüsünü yazmadım. Afiyet olsun Denemeyen pişman olur.
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı