Ekolojik yapi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.864
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ekolojik yapı ne demek?​

EKOLOJİK yapı, sağlıklı bir yapı; doğal malzemelerin kullanıldığı, az enerji tüketen ve bu enerjiyi de doğal güneş ışığı ile elde eden, bakımı kolay ve ekonomik olan yapıdır. Bu yapı bulunduğu ortamın/habitatın özelliğine ve kullanıcının koşullarına göre düşünülmelidir.
Yüzeysel ekoloji nedir?
Yüzeysel ekoloji: Ekolojinin insan ihtiyaçları ve amaçlarıyla ilgili ortaya kyduğu dersleri dikkate alan ve sürdürülebilirlik ve koruma gibi değerlerle ilişkili olan çevreci ideolojik perspektifitir.
Ekolojik Restorasyon ne demek?
Ekolojik restorasyon bir ekosistemin sağlığını, bütünlüğünü ve devamlılığını dikkate alarak o ekosistemin geri kazanılmasını (tedavi edilmesini) başlatmayı veya hızlandırmayı kasteden bir faaliyettir.

Ekolojik Mimarlık Nedir?​

Ekolojik mimarlık temelde, bölgenin iklim verilerini dikkate alan, ekolojik dengeye duyarlı, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin şekilde kullanımına önem veren, doğayla uyumlu yenebilir peyzaj öğeleri kullanımını ile çevreye duyarlı bir mimarlık yaklaşımıdır.
Toplumsal ekoloji nedir ne değildir?
Yani toplumsal ve insani olan her şey ikinci doğa içine alınmaktadır. Bir bütün olarak doğanın bu iki gelişimini karşıt ve tamamen düalist bir zıtlık değil de son derece yaratıcı ve paylaşılan bir “evrim” olarak ele alan hemen hemen tek ekolojik düşünce toplumsal ekolojidir.
Ekolojik tasarım nasıl yapılır?
Ekolojik tasarım, çevreyi asgari düzeyde etkileyen sürdürülebilir yapı malzemeleri kullanır. Yeniden kullanılan inşaat malzemeleri tercih edilebilir, ancak eski kullanılmış ağaçlardan ziyade bambu gibi sürdürülebilir malzemeler kullanmak da çevre dostu.
Üçüncü bölümde, ekolojik tasarım kriterleri altı ana başlık altında incelenmektedir, yer seçimi, bina formu ve kabuğu, mekan organizasyonu, malzeme seçimi, yenilenebilir, temiz enerji kullanımı, su kazanımı ve kullanımı.
 
Geri
Üst