- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Ekmekte rope hastalığı nasıl geçer?
ROPE hastalığının görülmesi halinde hastalığın önlenmesi ve tedavisi için fırında kullanılan tüm alet ve ekipmanlar, dezenfektanlı kaynar su ile yıkanmalı. Tekne, kazan, tava gibi hamurun direkt temas ettiği yüzeyler alkol dökülerek yıkanılması ve pasa bezleri kaynatılmalı.Rope hastalığına neden olan bakteri?
Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. Ancak Bacillus subtilis, B. licheniformis, B. megaterium, B. pumilus ve B. Cereus gibi diğer Bacillus cinsi bakterilerin de rope oluşumuna neden olduğu belirtilmektedir.Market ekmekleri sağlıklı mı?
1) Besin Değeri Düşüktür Un, şeker ve tuz. Market ve fırınlardan satın aldığımız ekmek, genellikle beyaz undan yapılmaktadır. Basit karbonhidrat olarak nitelendirilen beyaz unun beyin sağlığı başta olmak üzere insan vücuduna birçok zararı olduğu bilinmektedir.
Küf ve maya kaç derecede ölür?
Mikroorganizmaların yüksek sıcaklığa dayanıklılıkları farklıdır. Bazı mikroorganizmalar 70-80 oC ‘da bir kaç dakikada ölürken bazıları kaynama sıcaklığının çok üzerinde (121 oC ‘da 15 dakikada) ancak ölürler.
Kanayan ekmek hastalığı nedir?
Bakteri önce renksiz, daha sonra kan kırmızısı bir renk alır. Bu rengi almadan Önce bakteri enzimleri tarafından ekmeğin parçalanması sonucu damlama meydana gelir. Bunun için bu hastalığa kanayan ekmek de denmektedir. Bu hastalık hijyenik şartlara uyulması ve işletmenin dezenfeksiyonu ile kolayca önlenebilir.Hazır ekmekler zararlı mı?
Hazır beyaz ekmek gibi yüksek miktarda basit karbonhidrat tüketimi kilo alımına neden olabilir. Diyabet, kalp hastalığı ve birçok kronik rahatsızlıkların riskini artırabilir.Ekmek te ne kadar protein var?
Besin Değerleri Beyaz ekmeğin 100 gramı 43.91 gram karbonhidrat, 10.66 gram protein, 2.15 gram yağ, 9.2 gram lif içermektedir. Ekmek neredeyse dünyanın her yerinde sofralarda yerini alan bir besin.