Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
400 ml ılık su
30 ml ayçiçek yağı
1 silme çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
700 gram un
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz, maya ve toz şekeri ekleyip çırpıcı tel ile karıştırıyoruz.
Ayçiçek yağını da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Elenmiş un ve tuzu denetimli olarak ek ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
Ilık bir yerde mayalanması için bırakıyoruz. Hamurumuz iki katına çıkınca dörde bölüp, hal veriyoruz.
Üzerlerini örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz, bu ortada bir tencerede bir ölçü su kaynatıyoruz.
Dinlenmiş hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 30-40 saniye bekletiyoruz. Tepsimize fırın kağıdı seriyoruz ve suda kısa periyodik haşladığımız ekmek hamurlarımızı tepsiye alıyoruz, bıçakla üzerini çiziyoruz.
Önceden 18o derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz.
Sonra da ne yazık ki yemelere doyamıyoruz. Lakin olsun, can boğazdan gelir. Yapan yiyen herkese afiyet bal şeker olsun.
Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst