- Konu Yazar
- #1
Ekmek yaparken sirke konur mu?
Neden sirke? Ekmek hamuruna 1 kaşık sirke koyarsak daha süngersi bir dokuya sahip olur. İsterseniz bu hamurdan daha küçük ekmekler elde edip buzluğa atabilirsiniz. Şekil verildikten sonra üzerine fırçayla süt sürülürse ekmeğin kabuğu daha gevrek olur.Ekmek neden yumuşak olur?
Ekmek neden yumuşak olur?Mayalandırma süresi, kullandığınız unlar ekmeğinizin dokusunu etkileyecektir mutlaka. Ekmek hamurunuzun içerisinde ılık süt, ılık su kullanmak ekmeğinizin yumuşacık olmasına etki eden malzemelerin başında geliyor. Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri.
Ön mayalama nasıl yapılır?
İlk olarak bir yemek kaşığı mayayı 50 gr suya koyup mayayı açıyoruz. Daha sonra unu ekleyip homojen olana kadar karıştırıyoruz. Burada kullandığınız unun tam buğday veya beyaz un olmasının çok farkı yok sonuçta bu ön maya olacak. Bu karışımı akşamdan yapıp sabaha kadar bekletirseniz hazır olur.Evde sirke yoksa ne kullanılır?
Evde sirke yoksa ne kullanılır?elma sirkesi ikameleri
- Limon Suyu. Limon suyu belki en iyi ikame elma sirkesi için.
- Limon Suyu. Limon suyu gibi, limon suyu da elma sirkesine harika bir alternatiftir.
- 3. Portakal Suyu.
- Beyaz Şarap Sirkesi.
- Elma Suyu.
- Beyaz Sirke.
- 7. Mevsimsiz Pirinç Şarap Sirkesi.
- 8. Malt Sirkesi.
Ağzı kapalı bir kavanoz içerisine akşamdan 100 gram su, 100 gram un ve 50 gram ödünç mayanızı ekleyerek iyice karıştırarak hazırlayın. Hazırladığınız karışımı kapağını çok sıkmayarak ılık bir ortamda 5 – 6 saat bekletin. Bu süre sonunda Levan adı verilen genç ve taze mayanız hazır olacaktır.
On mayalama nedir?
On mayalama nedir?Ön Maya ekşi mayaya en yakın ekmek dokusunu yakalabileceğiniz, ekmeğin içindeki gözenekleri olmasını sağlayan, keserken kırıntılanmasını ve çabuk bayatlamasını önleyen bir çok tarifte kullanılan bir maya çeşidi. Üstelik hazırlanması kolay ve bekleme süresi sadece 4-5 saat.