Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekmek tasarrufu icin neler yapabiliriz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.237
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ekmek tasarrufu için neler yapabiliriz?​

Evlere ve kurumlara ihtiyaçtan fazla ekmek alınmamalıdır. Ekmek sofralara, tüketilecek kadar ve ince dilimler halinde sunulmalıdır. Kurumuş ekmekler; fırında, ekmek kızartma makinesinde veya kaynamakta olan tencerenin üzerindeki süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirilebilir.

Ekmeği israf etmeden kullanmak için neler yapmalıyız?​

Ekmek israfını azaltmak için yapılması gerekenler: * İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı, * Ekmek poşette saklanmalı, * Uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı, * Ekmek dilimlenerek tüketilmeli, * Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan …
Yılda ne kadar ekmek israf ediliyor?
Ataman, “Ülkemizde günlük ortalama 100 milyon ekmek yapılır. Günde 10 milyona yakın, yılda 3.6 milyar ekmeği israf ediyoruz” dedi.

Evimizdeki yiyecek ve ekmeğin israfını önlemek için neler yapmalıyız?​

Yiyecek israfını önlemek için 10 öneri
- Alışveriş listesi yapın.
- Listenize bağlı kalın.
- 3. Buzdolabınızı kontrol edin.
- Atmayın.
- Kalanları değerlendirin.
- Buzdolabınızı düzenleyin.
- Küçük porsiyonlarla servis yapın.
- İhtiyacınız kadar alın.

Ekmek israfının önlenmesi konusunda yukarıdaki dışında başka hangi önerilerde bulunabilirsiniz?​

Ekmek israfının önlenmesi konusunda yukarıdakilerin dışında başka hangi önerilerde bulunabilirsiniz? Cevap: Ekmek yeteri kadar alınmalıdır. Kalan ekmekler çeşitli yemeklerde pastalarda ve tatlılarda kullanılarak değerlendirmelidir.
Evde israfı önlemek için neler yapabiliriz?
Yiyeceklerimizin İsraf Olmasını Önlemek İçin Neler Yapılmalı
- Alışveriş listesi yapın.
- Listenize bağlı kalın.
- 3. Buzdolabınızı kontrol edin.
- Atmayın.
- Kalanları değerlendirin.
- Buzdolabınızı düzenleyin.
- Küçük porsiyonlarla servis yapın.
- İhtiyacınız kadar alın.
Türkiye’de bilinçsiz tüketim nedeniyle her gün yaklaşık 5 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. Bu nedenle günlük 5 milyon lirayı, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr.
 
Geri
Üst