Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekmek neden coker?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ekmek neden çöker?​

Ekmek unu veya güçlü bir kabartma tozu kullanın. Mayalanma çok hızlı gerçekleşiyorsa veya maya sıcaklığı çok yüksekse çökme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Maya oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Tarifte belirtilen miktardan fazla koyulan su, hamuru gereğinden fazla yumuşatır ve ıslatır.

Ekmeği buzdolabına koymak zararlı mı?​

Birkaç gün içinde tüketilecek ekmeğin buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler. Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir.
Ekmek buzdolabında kaç gün saklanır?
Ancak 3 gün içinde ekmeği tüketmeyecekseniz, bu şekilde saklamanız yeterli olmayacaktır. 3 günden fazla süre ekşi mayalı ekmek saklamak için en uygun yöntem buzdolabında saklamaktır. Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için isterseniz derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Ekmeği bırakmak kilo verdirir mi?​

Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.

Ekmeğin içi neden boş olur?​

Bu mayalasma sırasında, ekmeğin içinde karbonik gaz baloncukları olusur. Hamur piserken, bu baloncukların sayısı çoğalır. Bu baloncuklar, dısarıya çıkmak isteyerek, hamurun içinde yüzeye doğru bir basınç yaparlar. Bunun sonucu olarak ekmek kabarırken, içinde delikler meydana gelir.
Ekmeğin gözenekli olması için ne yapmalı?
Burada size bu akışta yardımcı olacağını düşündüğüm birkaç noktayı anlatacağım.
- 1- Taze beslenmiş “ana maya” kullanın.
- 2- Yüksek proteinli ekmeklik un kullanın.
- 3- Su oranını kademeli olarak artırın.
- 4- Ortam sıcaklığına dikkat edin.
- 5- Mutlaka 3-4 kere katlama yapın.
- 6- Unu az kullanın.
- 7- Ön şekilleme yapın.

Dolaptan çıkan ekmek nasıl ısıtılır?​

. Ekmeği poşetten çıkarın ve çözülene kadar buzdolabında bekletin (ekmek bütün halindeyse 1 gece, dilim halindeyse 2-3 saat). . Fırını 190 dereceye ısıtın ve ekmeğinizi 3-5 dakika ‘tazeleyin’.

Bozuk ekmek zehirler mi?​

Ekmek üzerinde üreyen rhizopus stolonifer ve benzeri türler zehirleyebilir, hatta ölüme kadar sürükleyebilir! Küflenmiş ekmek yiyerek sağlığınızı tehlikeye atmayın. Söylediğimiz gibi küflenmiş ekmeğin temiz kısmı diye bir şey yok. Yani bu durumda ekmeğiniz küflendiyse hiç düşünmeden çöpe atmalısınız!
1 haftalık ekmek yenir mi?
Tüketmeden 1 saat önce ekmeği dolaptan çıkarırsanız, ekmek oda sıcaklığına gelir ve tekrar yumuşar. 1 haftadan uzun süre kullanılmayacak ekmekleri, hava almayan bir poşet içerisinde buzlukta saklamanızı öneriyoruz.

Ekmeği bırakınca kaç kilo verilir?​

Ekmeksiz yemek yemek kilo verdirir mi?​

Diyet uzmanları, diyete başlayan birçok kişinin ekmeği kestiğini söylediğini dikkat çekerek, ekmeksiz diyetin zayıflatmayacağı uyarısında bulundu. Özel bir hastanede Beslenme ve Diyet Uzmanı olarak görev yapan Seda Demetgül, “Ekmeği kesmenize gerek yok. Hiçbir besin tek başına kilo aldırıp zayıflatmaz” dedi.
Ekmeği kesmek doğru mu?
Karbonhidrat yemeyi bırakınca ne kadar hızlı kilo verdiğinizi göreceksiniz. Elbette tüm karbonhidratları hayatınızdan çıkarmamalısınız, bu yanlış olandır. Kaliteli karbonhidratları kararınca tüketerek kilo vermeye devam edebilirsiniz. Fakat ekmeği kesince kiloyu yağdan değil de sudan verirsiniz.
 
Geri
Üst