AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekmek Güveç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ekmek Güveç Tarifi İçin Malzemeler
300-400 gram kuşbaşı et
Kuyruk yağı (yoksa 1tatlı kaşığı tereyağla çiçek yağı karıştırın)
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım kase domates sosu
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıcak su
Hamuru için;
1 çay kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağından biraz eksik su
Yumurta sarısı
Çörek otu susam (İsteğe göre)

Ekmek Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu mayalayalım. Un, maya, tuzu derin kaba alıp karıştıralım.
Ardından suyu ekleyip iyice yoğuralım sert bir hamur olacak üstünü kapatıp mayalandıralım.
Ardından et sotemizi yapalım, et dana etiyse 40dk haşlayalım daha sonra yağda eti kavuralım iyice mühürleninceye kadar.
Daha sonra doğranmış biberleri ekleyelim. Biraz daha karıştıralım.
Biberler yumuşayınca salçayı ekleyelim.
Salçayla da biraz daha kavurduktan sonra domates sosunu ekleyip karıştırdıktan sonra yarım su bardağı kadar biraz su ekleyip baharatları ekleyelim biraz daha 5-6dakika kadar pişirelim.
Daha sonra hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım oklavayla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım benim 5 bezem çıktı 3 tanesini kullandım geri kalan 2 tanesini yemeğin yanına bazlama olarak kullandım.
Etleri güveç kaselerin içine aktaralım.
Daha sonra açtığımız hamurlarla ağzını kapatalım.
Kenarlardan bastıralım üstüne de yumurta sarısı ve çörek otu susam ekleyelim.
Fırın tepsisinin içine çok az su koyalım güveçlerin çatlamaması için 250derece fırına atıp 25dakika kadar hamur kızarıncaya kadar pişirelim.
Pişen güvecimizin ortasını kesip yiyebilirsiniz afiyet olsun
Ekmek Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst