AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekmek ayvasi receli nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
54.067
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ekmek ayvası reçeli nasıl yapılır?​

Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir. Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır. Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.

Bir kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?​

Bir kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır. örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.

5 kilo Ayvaya ne kadar şeker konur?​

Malzemeler: 1,5 kilo ayva. 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker. yarım limon suyu.

Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmalı?​

Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmalı?
Ayva reçelinin kırmızı olması için; ayırdığınız ayva çekirdeklerini de üzerlerine bolca serpin. Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın.

Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları soyuyoruz, rendeliyoruz ve çekirdeklerini atmıyor ayırıyoruz.
- Sonrasında rendelenen ayvaları üzerini geçecek kadar su koyup, 20 dk haşlıyoruz.
- Ardından şekeri ve karanfili ve çekirdekler ekleyip, bir saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Ölçülü Ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ölçülü Ayva reçeli nasıl yapılır?
Ayvalar kabukları soyularak küp küp doğranır. Daha sonra ayvalar pişireceğimiz tencereye alınarak 3 su bardağı şeker üzerine dökülerek beklemeye alınır. Ayvalar sulanıp şeker eridiği zaman 2 su bardağı su ve karanfiller eklenerek orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.

1 kilo ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayva Reçeli (1 Kilo) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın.
- Sonra iki bardak su tencereye koyun.
- Kaynadıktan sonra ayvaları koyun.
- Ayvalar yumuşadıktan sonra 5 bardak şekeri koyunuz.
- Son iki dakika kala 4 damla limon sıkınız. Afiyet olsun.

Ayva Reçeli şekere yatırılır mı?​

Ayva Reçeli şekere yatırılır mı?
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Ayvalar yıkanır kabukları soyulur, minik minik doğranır 3 saat şekere yatırılır ,suyu eklenir ocakta 45 dakika kaynar sonrasında çekirdekleri karanfil ve limon suyu eklenir 20 dakika da öyle kaynatılır ,altı kapatılır, afiyet olsun.

Ayva tatlısı nasıl kırmızı renk olur?​

Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Ayva marmelatı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Ayva marmelatı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Ayva Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük boy tencereye, şekeri ve suyu koyun.
- Yarım limonun suyunu da ekleyin.
- Ayvaların kabuklarını soyun ve rendenin kalın kenarı ile rendeleyin.
- Çekirdeklerini de içine atın.
- Tencereye ekleyin ve iyice karıştırıp, ocağın üzerine koyun.

Rendelenmiş ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?​

Yapılışı:
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.
 
Ekmek ayvası reçeli yapımı oldukça kolay ve keyifli bir süreçtir. İşte adım adım ekmek ayvası reçeli nasıl yapılır:

1. Ayvalar yıkanıp dilimlendikten sonra bir kabın içine alınır ve üzerlerine uygun miktarda şeker eklenerek birkaç saat bekletilir. Bu süreçte ayvaların şeker ile buluşması ve suyunu salması sağlanır.

2. Şekerlerin ayvalar tarafından emildiğini gördükten sonra ayvalar tencereye alınır ve üzerlerine su eklenir. Ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır.

3. Reçelin kıvamı istenildiği şekilde olana kadar ara ara karıştırılarak kaynatılır. Bu süreçte reçelin kıvamını kontrol ederek gerekirse daha fazla kaynatılabilir ya da su ekleyebilirsiniz.

4. Reçel istenilen kıvama geldiğinde ocaktan alınarak kavanozlara doldurulur ve soğutulur. Sonrasında buzdolabında saklanarak servis edilmeye hazır hale gelir.

Ayva reçeli yaparken şeker miktarı genellikle ayva miktarına ve kişisel tercihe bağlı olarak değişebilir. Önerilen genel bir oran vermek gerekirse, bir kilo ayvaya yaklaşık 500 gram toz şeker ilave edebilirsiniz. Bunun yanı sıra karanfil gibi baharatlar da ekleyerek reçelinizin aroma zenginleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Ayva reçelinin kırmızı renk alması içinse, ayırdığınız ayva çekirdeklerini üzerine bolca serpip kaynatmanız önerilir. Ayrıca karanfil, tarçın gibi baharatlar da kullanarak reçelinizin rengini ve lezzetini artırabilirsiniz.

Rendelenmiş ayva reçeli yapımı da oldukça pratik bir tariftir. Ayvaları rendeledikten sonra su, şeker ve diğer malzemelerle birlikte kısık ateşte pişirerek leziz bir reçel elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst