Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekmegi bicakla kesmek caiz mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ekmeği bıçakla kesmek caiz mi?​

bıçakla ekmek kesmek caiz değildir.

Pişmiş et neden kesilmez?​

Çok uzun süreler pişirilen etler piştikçe suyunu kaybeder, kasların sertleşmesine neden olur ve istenmeyen bir hal alır. Eti az pişirmenin sağlıksal anlamda da yararları var. Az pişmiş et birçok yararlı maddeyi hala korur, yüksek ısıya tabi tutulmadığı için yapısında çok fazla bozulmalar olmaz.
Et neden bıçakla kesilmez?
Çünkü et dinlenmeden bıçak vurmak ve parçalamak, hayvanın ölüm sertliğinin üzerinde kalmasına neden olacaktır.
Tek elle ekmek kesmek günah mı?
Ekmeği tek elle ve yerde iken üstüne bastırıp parçalamak nimete karşı saygısızlık olarak görülmüştür. Tırnakları kesmek, bıyığı (dudaklar açıkta kalacak, yemek yerken kaşığa bulaşmayacak kadar) kısaltmak. Vücuttaki fazla tüyleri gidermek. En azından 15 günde bir bu temizliği yapmak sünnettir.

Pişmiş et zehirler mi?​

Ancak; bunun yanında şunuda unutmamak gerekir ki yapılan araştırmalarda; etin özellikle de kırmızı etin aşırı pişirilerek (neredeyse yanmaya yakın olarak) tüketilmesi uzun vadede kanser (barsak ve pankreas kanseri) riskini arttıran bir faktör olarak belirlenmiştir.

Sol eli kullanmak günah mi?​

Peygamber efendimiz (sav) sağ eli yemek ve içmekte sol eli de taharette kullanmış ve bizlere de bunu öğütlemiştir. Bu nedenle sağ elle yemek ve içmek ve sol elle de taharette kullanmak sünnettir. Zaruret olmadıkça bunun aksini yapmamak gerekir.
Ekmeğe basmanın günahı nedir?
Kesilir, bozuksa atılır, öyle özel bir saygınlığı yoktur; ekmeğe basmak da günah falan değildir.
Eti çok pişirmek zararlı mı?
Fazla pişirilen etin yüksek miktarda karsinojen içermesinin ve kansere davetiye çıkarmasının yanı sıra beynimize de zararları mevcut. Çok pişmiş ette bulunan yüksek miktardaki glikotoksinler ileri yaşlarda demans ve Alzheimer hastalıklarına yakalanma riskini de artırıyor.
 
Geri
Üst