- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ekmeğe yağ konur mu?
Hamurunuzun daha yumuşacık ve gevrek olmasını istiyorsanız, katı ya da sıvı yağ ilavesi ile bunu başarabilirsiniz.Diyarbakır yağlı ekmek nasıl yapılır?
Diyarbakır Yağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kasede un ve 3 çay kaşığı tuz karıştırılır.
- Mayalı su, una eklenir.
- Hamurun üstünü nemli bezle örtüp 45 dk mayalanmaya bırakın.
- Kalan 1 çay kaşığı tuzu margarine ekleyip iyice karıştırın (Tereyağı kullanacaksanız ve tuzluysa tuz kullanmanıza gerek yok).
Kat kat ekmek nasıl yapılır?
Kat Kat Sac Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Daha sonra hamurumuzdan bezeler koparıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu ince bi şekilde açıp içerisine margarinimizi koyup bi güzel yayıyoruz.
- Daha sonra resimlerdeki gibi katlayıp bekletiyoruz.
Fırında yağli ekmek nasıl yapılır?
Üzeri için yumurtanın sarısı ve susam karıştırılıp sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir. Ekmek pişince fırından alır almaz elinize çok az su alıp ekmeğin üzerine hafifçe sıçratın bu ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.Pişmiş ekmek nasıl dinlendirilir?
Ekmeğinizi buzdolabına koymayın. Buzdolabına konan ekmek daha hızlı bayatlar. Ya oda sıcaklığında saklayın, ya da dondurucuya atın. Yeni pişmiş bir ekmeğin lezzetini anlamanın en iyi yolu üzerine ince bir katman tereyağı sürüp çok az tuz ekmektir.
Yağlı ekmek hamuru nasıl yapılır?
1 kase içerisinde 1 su bardağı ılık suyun içinde mayayı eritip içine şeker ilave edin ve karıştırın. Yoğurma kabına unu alıp erittiğiniz mayayı ilave edin. Kalan 3 su bardağı ılık suyu ağır ağır ilave ederek hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için üzerini örterek sıcak bir ortamda 1 saat kadar bekletin.
Pürüzsüz Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır?
- Ilık suyun içerisine kuru maya ve şekeri ekleyerek karıştıralım.
- Sonrasında yoğurma kabımıza unumuzu alalım, üzerine tuzumuzu ekleyelim ve orta kısmını çukurlaştıralım.
- Çözünen mayamızı da çukur kısma boşaltalım ve elimizle yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Ilık su, yaş maya, tuz, şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra ortaya doğru katlayarak havasını alın.
Yağlı ekmek hamuru nasıl hazırlanır?
Malatya yağlı ekmek nasıl yapılır?
Yumuşamış tereyağı ile hamur yoğrulur mayalanmaya bırakılır en az 3 saat dinlendirilir. Hamur 4 bölünür en az bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır üstüne susam dökülüp fırında iyice kızartılır. 6,144,424,064 defa bakıldı.Fırından yeni çıkmış ekmek nasıl saklanır?
Sıcak ekmek, soğutulduktan sonra fazla kurumadan poşete konularak saklanmalıdır. Çünkü ekmek sıcak iken poşete konulduğunda nemlenir. Bu da ekmeğin küflenmesine neden olur. Sıcak havalarda küflenmeyi önlemek için ekmeğin buzdolabında saklanması tercih edilebilir.
Ekmek nasıl Bayatlamaz?
Ekmek saklamak söz konusu olduğunda buzdolabı en büyük düşmanındır. Aslında ekmek buzdolabında oda sıcaklığında olduğundan daha hızlı bayatlar. Ekmeği en iyi şekilde muhafaza etmenin yolu, onu bir veya iki gün oda sıcaklığında tutmak sonra da paketleyip daha uzun süreli saklamak için dondurucuya koymaktır.