AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekler nasil servis edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ekler nasıl servis edilir?​

Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına koyun. Kremayı ikiye ayırdığınız eklerler pastanın alt parçasının üzerine sıkın. Ardından eklerin üst parçasını kapatıp, servis tabağına dizin. Daha sonra ekler pastanın üst kısımlarına bir kaşık yardımı ile çikolata sosu gezdirin.

Ekler fırında nasıl pişirilir?​

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine belli arkalıklarla istediğiniz büyüklükte hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen eklerleri hemen fırından almayın yarım saat kadar fırın içinde beklesin.
En kolay profiterol nasıl yapılır?
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun.
Tavada ekler nasıl yapılır?
En Kolay Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavanın içine suyu yağı koyup ocağa alalım.
- Kaynamaya çıkınca unu ilave edelim.
- Devamlı karıştırarak hamur elde edelim.
- Kıvamı koyu olacak şekilde olunca ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Yumurtanın birini hamuruna içine kıralım.

Pastane usulü ekler nasıl yapılır?​

Ekler (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle kremayı yapıp bir kenara soğumaya bırakacağız. Bunun için krem şanti ve vanilya hariç malzemeler uygun bir tencereye alınır, tel çırpıcıyla homojen hale getirilir ve ocağa alınır. Orta ateşte fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Ev yapımı profiterol nasıl yapılır?​

Küçük tencereye 1 su bardağı su ve margarini alıp kaynatalım. 1 su bardağı unu ilave edip hızlı bir şekilde kaşık sırtıyla karıştıralım.2-3 dakika pişirelim.Altını kapatalım. Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları sırayla kırıp tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
Ekler neden kabarmaz?
Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır. Bunlara dikkat ederek hazırladığınızda homojen kıvamlı bir hamurunuz olacak.
Ekler bir gün önceden yapılır mı?
40 dk uzun gelmesin anca pişiyor ağır ağır pişen bir tatlımız buzdolabında kapalı bir şekilde konur açık olursa kurur bir gün önceden yapılıp ertesi gün servis edilebilir sıkıntı olmaz.
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Muhallebinin üstüne kabuk tutmaması için streç film çekin ve 15-20 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Hamurlarımızı pişirelim.
- Profiterol Kremasını hazırlayalım.
- Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
- Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim.
 
Geri
Üst