Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekipman Verimliligi Nedir?

Editör

Yeni Üye

Ekipman Verimliliği Nedir?​

“OEE Nedir” cevabı: Genel Ekipman Verimliliği (OEE), yalın üretimdeki temel kavramlardan biridir ve herhangi bir üretim tesisi, üretim birimi, atölye veya bireysel istasyon için önemli bir performans faktörüdür. Yüksek bir OEE’ye sahip olmak, yüksek verimliliğe sahip yüksek verimli bir fabrikanın işaretidir.

Ekipman etkinlik oranı nedir?​

OEE’nin açılımı, Overall Equipment Effectiveness’tır ve Toplam Ekipman Verimliliği anlamına gelir. Bir üretim operasyonunun ne kadar verimli kullanıldığını sunan hesaplama aracıdır. OEE’yi ölçmenin amacı, sürekli iyileştirme için gerekli olan veriyi sağlamaktır.

Ekipman etkinliği nedir?​

Ekipman etkinliği nedir?
Toplam Ekipman Etkinliği, yaygın bilinen kısaltma adı ile OEE (Overall Equipment Effectiveness) yalın üretim uygulamalarında kullanılan araçlardan birisidir. Toplam Ekipman Etkinliği, en basit tanımıyla “kaliteli bir ürün üretmek için zamanın ne kadar etkili kullanıldığının”ölçülmesidir.

TPM nedir nasıl uygulanır?​

TPM nedir nasıl uygulanır?
TPM, üretim ve hizmet süreçlerinde, tüm çalışanların katılımı ile, otonom bakımı öngören, arıza giderme değil önleme yaklaşımını benimseyen, makine ve ekipman etkinliğini en üst düzeye getiren bir bakım yönetimi yaklaşımıdır.

OEE kaç olmalı?​

OEE=%100 olması demek, hiç bir makine duruşu olmadan, hiç hata yapmadan tam performans ile üretim yapıyorsunuz demektir. Her ne kadar sektörel olarak değişse de %85 civarında bir OEE’ye sahip olmanız genel olarak iyi bir performans, kalite ve az makine duruşu ile çalıştığınız anlamına gelir.

Yalın üretim sistemi nedir?​

Yalın üretim, envanterin ihtiyaç duyulan düzeyde düşük tutulduğu ve tam zamanında üretilesi, kalite sağlamak açısından çalışanları tarafından denetimi yapılan otonomasyon; teslimat süresi, duruş ve diğerlerinin en aza indirildiği bir sistem olarak bilinir.

Çokote nedir?​

Çokote nedir?
işletmelerde ölçülemeyecek derecede küçük ve anlık gerçekleşen hız kayıplarıdır. bu tür kayıpları tespit etmeye kalkınca inanılmaz derecede zaman kaybedip işlerin içinde boğulursunuz.

Ekipman Verimliliği, bir üretim tesisinde veya iş istasyonunda ne kadar etkili bir şekilde üretim yapıldığını değerlendirmek için kullanılan önemli bir performans ölçütüdür. Genel Ekipman Verimliliği (OEE) kavramı, toplam ekipman etkinliğini ölçmek için kullanılan bir araçtır. OEE, üretim operasyonlarının verimliliğini gösteren bir hesaplama aracıdır ve sürekli iyileştirme için gerekli verileri sağlar.

Toplam Ekipman Etkinliği (OEE), ürünlerin zaman içinde ne kadar etkili bir şekilde üretildiğini ölçen bir kavramdır. OEE'nin %100 olması, makinelerin durmaksızın ve hatasız bir şekilde tam performansla çalıştığı anlamına gelir. Genel olarak, %85 civarında bir OEE seviyesi iyi bir performansı ve kaliteyi temsil eder.

TPM (Toplam Verimli Bakım), otonom bakımı teşvik eden, arıza gidermek yerine arızaları önlemeyi hedefleyen ve makine/equipmanın etkinliğini en üst düzeye çıkaran bir bakım yönetimi yaklaşımıdır. TPM'nin uygulanması, operasyonel mükemmelliği ve ekipman verimliliğini artırmayı amaçlar.

Yalın Üretim Sistemi, envanterin düşük seviyelerde tutulduğu, üretimin tam zamanında gerçekleştirildiği, kalitenin çalışanlar tarafından denetlendiği ve teslimat süreçlerinin optimize edildiği bir üretim sistemidir. Yalın üretim, israfları ve verimsizlikleri en aza indirerek süreçleri optimize etmeyi hedefler.

Geri