AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekimayinda hangi balik yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ekimayında hangi balık yenir?​

Ekim ayında denizlerde balık çeşitliliği artar. Lüfer ve palamut çok lezzetli olur. Barbunya, istavrit, pisi balığı, kılıç, çipura, tekir, levrek, sardalya, traça, orfoz da yiyebilirsiniz.

Ekim ayında ne avlanır?​

Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır. Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir.
Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur?​
En lezzetli dönemine girmiş olan Palamut balığı dışında tüketilebilecek diğer balıklar ise; İzmarit,Kolyoz,Lüfer,Çinekop,Çipura,Levrek,Kılıç,Barbun ve Kırlangıç Balığı’dır. Balık sezonu en canlı dönemini Ekim ayında görmektedir.

Yaz aylarında hangi balık yenir?​

Yaz aylarında hangi balık yenir?
Genel olarak yaz ayında tüketilebilecek balıklar şöyledir; mezgit, palamut, sardalya, somon, levrek, çipura, kılıç balığı, istavrit, tekir, barbunya, uskumru ve izmarit.

Ayında hangi balıklar yenir?​

Ayında hangi balıklar yenir?
OCAK EN LEZZETLİ BALIKLAR. HAMSİ Çok lezzetli!

Mezgit balığı ne zaman yenir?​

Mart: Mart ayında izmarit, kalkan ve mezgit çok lezzetlidir. Ayrıca levrek, palamut ve mercan da tüketilebilir. Nisan: Nisan ayında mezgit, kalkan ve izmarit çok lezzetlidir. Sardalye, hamsi de tüketilebilir.

Ekim Kasim ayinda hangi balik?​

Ekim ayı, balık sezonunun en canlı aylarından biri olarak kabul ediliyor. Palamutun en lezzetli ayı olarak bilinen ekimde ayrıca barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça da en lezzetli halleriyle sofralara geliyor. Kasım ayında ise lüfer ve torik balığı en lezzetlisi olur.
Yazın hangi balık alınır?​
Temmuz ayının balıkları; çinekop, sarıkanat, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança ve sinarittir. İstavrit çok lezzetlidir. Temmuz ayı sardalya balığının mevsimidir. Eylül ayı başlarına kadar lezzetini koruyan sardalya taze olarak rahatlıkla yaz boyu tüketilebilir.

Istavrit ne zaman yenir?​

Istavrit ne zaman yenir?
Denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandırılan istavrit, ocak ayında oldukça lezzetlidir.
 
Ekim ayında denizlerde balık çeşitliliği artar ve birçok lezzetli balık türü bulunur. Lüfer, palamut, barbunya, istavrit, pisi balığı, kılıç, çipura, tekir, levrek, sardalya, traça ve orfoz gibi balıkları bu dönemde tüketebilirsiniz. Ayrıca Ekim ayı, balık sezonunun en canlı aylarından biri olarak kabul edilir.

Balık sevenler için Ekim ayında avlanabilecek balıklar arasında lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç ve kırlangıç gibi türler bulunmaktadır. Bu balıkların lezzeti bu dönemde en üst seviyededir.

Ekim ayında en lezzetli olacak balıklar arasında ise palamut ön plana çıkar. Ayrıca izmarit, kolyoz, lüfer, çinekop, çipura, levrek, kılıç, barbun ve kırlangıç gibi balıkları da tüketebilirsiniz. Ekim ayı, balık sezonunda en bereketli ve lezzetli dönemlerden biridir.

Soruşturduğunuz diğer aylarda hangi balıkların tercih edilebileceğine değinecek olursak, yaz aylarında mezgit, palamut, sardalya, somon, levrek, çipura, kılıç balığı, istavrit, tekir, barbunya, uskumru ve izmarit gibi balıklar tüketilebilir. Ayrıca Ocak ayında da Hamsi oldukça lezzetli bir seçenektir.

Istavrit ise denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandırılan bir balık türüdür ve Ocak ayında oldukça lezzetli olabilir. Tercihinize göre deneyebilir ve keyifli bir deniz ürünleri deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Geri
Üst