EKG de af nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.148
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

EKG de af nasıl anlaşılır?​

Atriyal Fibrilasyon EKG Özellikleri
- Düzensiz ritim.
- P dalgası yoktur.
- İzoelektrik hat yokluğu.
- Değişken ventriküler hız.
- Önceden var olan dal bloğu, aksesuar yolak ya da hız ilişkili aberran iletim yoksa, QRS kompleksleri genellikle < 120 ms’dir.
Atriyal fibrilasyon nasil gecer?
Atriyal fibrilasyon, hem medikal ilaçlar hem de ablasyon denen girişimsel yollarla tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Günümüzde atriyal fibrilasyon tedavisinde en etkin yöntem ise “ablasyon”dur. Medikal ilaçlar, genellikle atriyal fibrilasyonu baskı altında tutmaya ve semptomları kontrol altına almaya yöneliktir.

EKG de af ne demek?​

Atriyal Fibrilasyon (AF) en sık gözlenen kalp ritim bozukluğudur. (1) Genelde yaşlılarda görülmesine rağmen, hiç bir kalp hastalığı olmayan gençlerde de meydana çıkabilir. AF’ da kalbin belli düzende çalışmasını sağlayan uyarılarda bir düzensizleşme mevcuttur.
Atriyal fibrilasyon neden oluşur?
Atriyal fibrilasyonun en sık nedeni yüksek tansiyondur. Uzun zamanlı hipertansiyonu olanların kalp karıncık adelesinde kalınlaşmaya bağlı genişleme olur. Kalp damar hastalıkları, romatizma gibi hastalıklar, mitral kapak darlığı gibi hastalıklar da atriyal fibrilasyonun oluşma sebebidir.

Atriyal fibrilasyon riski nedir?​

Atriyal fibrilasyon kalbin üstteki odacıkları olan atriyumların hızlı ve düzensiz atışıdır. En yaygın görülen ritim bozukluklarından birisidir. Atriyal fibrilasyon oluşma riski özellikle 65 yaş üstü hastalarda yüksektir. Atriyal fibrilasyon sırasında atriyumların uyarı faaliyeti uyumsuz hale gelir.
Atriyal fibrilasyon nasıl oluşur?
Atriyal fibrilasyonda (AF), kalbin elektriksel aktivitesindeki bozulma nedeniyle kalbin üstteki iki kulakçığı (atriyumlar) atması gerektiği şekilde atmaz. Normal bir düzende atmak yerine, kulakçıklar bir jelatin kabının titreşmesi gibi çok hızlı ve düzensiz atar.

Atriyal fibrilasyon hangi ilaç tedavisi?​

Antiaritmik ilaçlar AF’yi normal ritme çevirmek için veya hastayı normal ritimde tutmak için verilir. Bunlar; Beloc, Lopressor, Tambocor (flekainid), Rythmonorm (propafenon), Darob (sotalol), Cordarone (amiodaron) gibi ilaçlardır.
 
Geri
Üst