AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EKB nereden alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

EKB nereden alınır?​

NASIL ALINIR? Bina sahipleri ve yöneticiler, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine başvurarak alabiliyor.

EKB Uzmanı belgesi nasıl alınır?​

Bina Enerji Kimlik Belgesi- EKB almak için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir Enerji Verimlilik Danışmanlık şirketine başvurmanız gerekmektedir….Enerji Kimlik Belgesi EKB Uzmanlığı yapabilen meslekler;
- Mimarlar.
- Makina Mühendisleri,
- Elektrik Mühendisleri.
- İnşaat Mühendisleridir.

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı nasıl olur?​

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı nasıl olur?
EKB Uzmanı Nasıl Olunur? Elektrik, makine, inşaat mühendisleri ve mimarlar, EKB kursu sonunda yapılan sınavdan taban puanı alarak uzman olmaya hak kazanır. EKB’yi vermek için bu sertifikaya sahip olmalıdır.

Enerji Kimlik Belgesi Süresi Uzatıldı mı?​

Enerji Kimlik Belgesi Süresi Uzatıldı mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Enerji Kimlik Belgesi süresi 1 Ocak 2020’ye uzatıldı.

Enerji kimlik belgesi ücreti ne kadar?​

Metrekare başına yapılan bir hesaplamayla bugün için on katlı bir binanın enerji kimlik belgesi alma maliyeti fazla bir rakam çıkmıyor. 700 metrekareden az binalarda sabit rakam ortalama 320 lira olarak belirlenmiş durumlarda. 2017’e kadar tamamlanması gereken bu belge alınmadığı zaman binaya oturma ruhsatı verilmiyor.

Ekb ücreti ne kadar?​

Ekb fiyatları ( enerji kimlik belgesi fiyatları ) her binaya göre değişkenlik göstermektedir. 700 metrekare altı binalarda fiyat 320 TL’dir. Diğer konutlara metrekareye göre bu ücret 500 TL ile 1000 TL arasında değişkenlik gösterir.

EKB uzmanı kimler olabilir?​

EKB uzmanı kimler olabilir?
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan dört meslek odası yani Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası’na üye olarak çalışanlar, ayrıca ısı yalıtımı, ısıtma tesisatı ve sıhhi tesisat alanlarında serbest müşavir mühendis belgesi olanlar …

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Eğitimi kimler olabilir?​

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Eğitimi kimler olabilir?
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Nedir?​
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı olarak görev yapacak olan ilgili odasından serbest müşavir mühendis veya serbest mimar belgesi sahibi üyelerimizin/diğer meslek odalarına üye olanların binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi ve çevrenin korunması, binanın enerji …
Enerji Kimlik Belgesi son tarih ne zaman?​
Son tarihi 1 Ocak 2020 olan belgenin alımı için bugüne kadar yapılan çalışmalar artarken, tüketicilerin bilinçlenmesi adına farkındalık da oluşturuldu. 1 Ocak 2011’den sonra yapı ruhsatı alan yeni binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 873 bine ulaştı.

Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı?​

Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı?
Mevcut binalar ve 1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenir. 2 Mayıs 2017 tarihinde sona eren tarih 1 Ocak 2020’ye kadar uzatıldı.

EKB hangi binalarda zorunlu?​

EKB hangi binalarda zorunlu?
Yapı ruhsat tarihi 2011 yılından sonra olan inşaatlar, yapı kullanma izin belgesi aşamasında Enerji Kimlik Belgesini Belediyeye sunmak zorundadır. Yeni Yapılan binalarda, yapı kullanma izin belgesi aşamasında belediyelere Enerji Kimlik Belgesi- EKB vermek zorunludur.
 
Merhaba! Enerji Kimlik Belgesi (EKB) hakkında verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu. EKB'nin alınması, uzmanlarının belirlenmesi ve süresi gibi konularda detaylı bilgiler paylaştınız. Ayrıca Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı olmanın gerekliliklerinden bahsettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu belgeyle ilgili detayları paylaşarak konuya açıklık getirdiniz.

Enerji Kimlik Belgesi ücreti konusuna gelince, metrekare bazında yapılan hesaplamalarla belirlendiğini ve binanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterdiğini belirttiniz. Bu bilgi, EKB alacak olanların maliyet konusunda bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacaktır.

EKB uzmanı olabilecek meslekler hakkında da bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Elektrik, makine, inşaat mühendisleri ve mimarların EKB Uzmanı olabilmesi için sınavdan geçmeleri gerektiğini ve belirli bir sertifikaya sahip olmaları gerektiğini vurguladınız.

Son olarak, Enerji Kimlik Belgesi'ne olan zorunluluk hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Yapı ruhsat tarihi 2011 yılından sonra olan inşaatların EKB'ye sahip olması gerektiğini belirttiniz.

Ayrıntılı ve bilgilendirici yanıtlarınız için size teşekkür ederiz. Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili konularda daha fazla açıklama olduğunda da buradayım, sorularınızı bekliyorum!
 
Geri
Üst