- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ek SL ne demek?
Ek SL, tüm ISO yönetim sistemleri standartları için yeni üst düzey yapıyı tanımlayan standarttır. EK SL Nedir? Ek SL, ISO yönetim sistemleri standartları için yeni yüksek seviyeli yapı sağlar- tarihi ISO Kılavuzunun yerini almış ve halihazırda uygulanmış taban yapısını genişletmektedir.ISO 9001 ne zaman güncelleme?
Enstitümüz tarafından, TS EN ISO 9001:2008 versiyonundan belgelendirilmiş olan kuruluşların, en geç 14 Eylül 2018 tarihine kadar TS EN ISO 9001:2015 versiyonu geçişini tamamlaması gerekmektedir. 14 Eylül 2018 tarihinden itibaren TS EN ISO 9001:2008 belgeleri geçerliliğini yitirecektir.Yüksek seviyeli yapı nedir?
High Level Structure nedir? Yeni bir ortak biçim olan bu yapı tüm yönetim sistemi standartları kullanılmak üzere geliştirilmiştir, birden fazla yönetim sistemi (örneğin, kalite, çevre, bilgi güvenliği) uygulayan kuruluşların daha iyi entegrasyonunu ve uygulama kolaylığını sağlayacaktır.
Kalite standart tanımı nedir?
Kalite, şartlara uygunluktur. Uluslararası Standart Bürosu ISO’ nun kalite için yaptığı tanım şöyledir: “kalite, bir mal ya da hizmetin belirli bir gereksinimi karşılayabilme yeteneklerini ortaya koyan karakteristiklerin tümüdür.”
50001 Enerji Yönetim Sistemi nedir?
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, kuruluşların enerji kullanımını daha iyi yönetmelerine yardımcı olur. ISO 50001 enerji politikasının geliştirilmesi ve uygulanması, enerji kullanımı için hedefler belirlenmesi ve bunlara ulaşmak için eylem planları oluşturulmasını içerir.KQ TSE ISO en 9000 nedir?
ISO 9000, kalite güvence sisteminin geliştirilmesi, uygulanması ve etkinliğinin iyileştirilmesi ve müşteri şartlarının karşılanması yoluyla müşteri memnuniyetinin arttırılması için proses yaklaşımının benimsenmesidir.ISO 9001 versiyon güncellemesi neden yapılır?
Hizmetler için arttırılmış uygulanabilirliğin olması, Kalite yönetim sisteminin sınırlarını tanımlama için bir şart içermesi, Kurumsal yapıya vurgu yapılması, Liderlik üzerine arttırılmış vurgu yapılması
4 yüksek seviyeli yapının high level Structure amacı nedir?