Ek Gıdaya Geçiş Dönemi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yeni doğan bebeğin gereksinim duyduğu tek besin anne sütüdür. Doğum anından itibaren, bebek 6 aylık olana kadar, su da dahil olmak üzere bebek hiçbir ek besine gereksinim duymaz. Gerekli olan tüm muhtaçlıklarını, anne sütünden alır.

Bebeklerin ek besine geçiş periyodu, bebek 180 günü doldurduğunda, yani bebek 6 aylıkken başlar. Bebeğin gelişimi için bu periyot epey kıymetlidir. Aileler için de heyecan verici ve bol soru işaretli bir durumdur. Aileler bu periyotta çeşitli kaygılar yaşar, bebeklerini ne halde, hangi besinlerle ve ne sıklıkta beslemeleri gerektiğini araştırırlar. Hangi besinler bebekler için yasaklıdır, hangi besinler faydalıdır sorularının cevaplarını öğrenmek isterler.

Çocuk sıhhati ve hastalıkları uzmanı, bebeklerde, BLW yani “bebek liderliğinde beslenme” uygulamasına ek olarak, klasik beslenme şeklinde ilerlenmesini tavsiye eder.

Her bebek bir başkasından farklı özelliklere sahiptir. İşte bu nedenle de, gelişim konusu ile ilgili kendine has özellikler taşır. İşte tüm bu nedenlerden ötürü da her bebek ek besine geçiş periyodunde farklı tecrübeler yaşayabilir. Bebeklerin ek besine geçiş periyodunde, çocuk sıhhati ve hastalıkları uzmanı ailelere gerekli yönlendirmeleri yaparlar. Ailenin merak ettiklerini, başındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik açıklamalarda bulunur.

Ek besine geçiş devrinde;

Bebek hangi besinleri yemeli?

Hangi besinlerden uzak durmalı?

Bebeklerin yeme listesine hangi ayda hangi besin eklenmeli?

Besinler hangi ölçüde, kaç öğün verilmeli?

Alerji riski taşıyan besinler hangileridir?

3 gün kuralı nedir?

3 gün kuralı nasıl uygulanmalı?

Üzere soruların ve buna misal soruların karşılıklarını, çocuk sıhhati ve hastalıkları uzmanı, bebeği ek besin periyoduna giren ailelere ayrıntılı olarak verir. Sizler de ek besine geçiş konusunda soru işaretleri taşıyorsanız, bebeğiniz için bir uzmandan yardım ve yönlendirme alabilirsiniz.
 
Geri
Üst