AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ek ders ucretleri nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?​

Ek ders ücreti şu şekilde hesaplanabilir:
- Öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkarılır.
- Örneğin haftada 26 derse giren bir öğretmenin ek ders hesaplaması:
- Ardından toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılır.

Üniversitede ders saati ücreti ne kadar?​

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
Unvan | Unvan Katsayısı | Brüt Ücret (1 Ders Saati)
Doçent | 250 | 22.20 TL
Yardımcı Doçent | 200 | 17.76 TL
Öğretim Görevlisi | 160 | 14.21 TL
Okutman | 160 | 14.21 TL

Öğretim görevlisi ders ücreti ne kadar?​

Öğretim görevlisi ders ücreti ne kadar?
2021 yılında yükseköğretimde çalışanlar için ek ders ücreti ne kadar?
Görev | N.Ö. Gündüz | N.Ö. Gece ve Tatillerde
Doçent | 41,45 TL | 66,31 TL
Yardımcı Doçent | 33,16 TL | 53,05 TL
Öğretim Görevlisi | 26,53 TL | 42,44 TL
Okutman | 26,53 TL | 42,44 TL

Sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?​

Sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?
Sınıf öğretmeni için örnek aylık ek ders hesaplaması;
- Kadrolu sınıf öğretmenleri için : aylık 72 saat x 19,55 =1.407 TL.
- Sözleşmeli sınıf öğretmenleri için aylık 72 saat x 16,79 = 1.208 TL.

Ek ders ücreti 2020 ne kadar?​

Gündüz, sınav görevi, ders dışı egzersiz, nöbet görevi (gündüz) net ek ders 18.22 TL, Takviye Kursu Gündüz 36.43 TL, Takviye Kursu Gece 39.04 TL, Yüksek lisans, doktora ve benzeri durumlarda ek dersler arttırımlı ödenir.

Öğretim Görevlisi kaç saat ders?​

Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.

Ders saati ücretli öğretim görevlisi ne demek?​

Ders saati ücretli öğretim görevlisi ne demek?
isteyen konularının eğitim-öğretim ve uygulamaları için ,kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve eserleri ile tanınmış, verdikleri ders saati karşılığında ücret ödenen öğretim elemanlarıdır.

Öğretim Görevlisi kaç saat derse girer?​

Öğretim Görevlisi kaç saat derse girer?
Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde en çok 20 saat, ikinci öğretimde ise en çok 10 saattir.

Ek ders ücretleri hesaplanırken dikkate alınması gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Öncelikle öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısı ile maaş karşılığı olan ders saati arasındaki fark hesaplanır. Örneğin haftada 26 ders giren bir öğretmenin ek ders hesabı yapılırken, toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılarak miktar belirlenir.

Üniversitede ders saati ücretleri unvana ve unvan katsayısına göre değişiklik göstermektedir. Bir öğretim elemanının unvanı ne ise, o unvan için belirlenmiş brüt ücret üzerinden ders saati ücreti hesaplanır. Örneğin, Doçent unvanı için unvan katsayısı 250 ve brüt ücret 22.20 TL'dir.

Sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretleri de kadrolarına ve statülerine göre değişiklik gösterebilir. Örnek aylık ek ders hesaplamasında, kadrolu sınıf öğretmenleri için ayrı; sözleşmeli sınıf öğretmenleri için ayrı bir hesaplama yapılabilir.

Ek ders ücretleri her yıl güncellenmekte olup 2020 yılı için belirli bir miktar verilmiştir. Bu miktarlar farklı ek ders türleri için değişiklik gösterebilir. Örneğin, gündüz ek ders ücreti, sınav görevi ücreti, ders dışı egzersiz ücreti gibi farklı kriterler üzerinden hesaplanabilir.

Öğretim görevlileri için haftalık ders yükü belirli bir standartta tutulmaktadır. Örneğin, öğretim görevlileri ve okutmanlar için haftalık 12 saatlik bir ders yükü belirlenmiştir.

Ders saati ücretli öğretim görevlileri, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve eserleri ile tanınmış olan ve verdikleri ders saati karşılığında ücret alan öğretim elemanlarıdır.

Öğretim görevlilerinin girebileceği maksimum ders saati sayısı da belirlenmiştir. Normal örgün öğretimde en fazla 20 saat, ikinci öğretimde ise en fazla 10 saatlik dersleri ücret karşılığı verebilirler.

Geri