Ek Besinlere geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ek Besinlere geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

• Bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 34 gün beklemenizi tavsiye ederiz
• Yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir Bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler Geçiş döneminde çok sabırlı olmak gereklidir
• Yeni ve farklı gıdalara teker teker ve en az 35 gün ara ile başlanmalıdır Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebekte alerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla gıda başlanmamalıdır
• Yeni besinler önce az miktarda verilmeli zamanla miktar bir öğün oluşturacak şekilde artırılmalıdır
• Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmamalısınız
• 12 ay sonuna kadar bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir
• Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmamalısınız
• Bebek için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz
• Diş çıkarma dönemi bebeğin iştahsız ve huzursuz olduğu zamanlardır Bu dönemlerde bebek anne sütü veya biberon mamasını daha fazla almak isteyebilir Kaşığı reddetme, bu dönemde karşılaşılabilen bir problemdir, ısrarcı olmamak gerekir Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin günlük besin ihtiyacını karşılayacak kadar beslenip beslenmediğini öğrenebilirsiniz
 
Geri
Üst