Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı mavi haşhaş
100 gr tereyağı
1 paket vanilin
Sosu için;
1.5 su bardağı vişneli meyve suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar, tarifimizi hazırlamaya başlayalım.
Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve tereyağını, vanilini ekleyelim. Hızlıca karıştıralım yağ erisin.
Tart kalıbını suyla çalkalayalım hafif ıslak olsun çıkarması kolay olur.
Yaptığımız muhallebiyi kalıba dökelim ve dolaba kaldıralım soğuması için.
2 saat sonra dolaptan çıkaralım.
Kalıptan yavaşça çıkaralım.
Sosu için malzemeleri sos tavasına alalım karıştırarak pişirelim.
Ters çevirdiğimiz muhallebimizin üzerine dökelim. İsterseniz antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz. Bu şekilde de dinlendirelim sonra servise hazır. Afiyet olsun
Ejder Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı mavi haşhaş
100 gr tereyağı
1 paket vanilin
Sosu için;
1.5 su bardağı vişneli meyve suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar, tarifimizi hazırlamaya başlayalım.
Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve tereyağını, vanilini ekleyelim. Hızlıca karıştıralım yağ erisin.
Tart kalıbını suyla çalkalayalım hafif ıslak olsun çıkarması kolay olur.
Yaptığımız muhallebiyi kalıba dökelim ve dolaba kaldıralım soğuması için.
2 saat sonra dolaptan çıkaralım.
Kalıptan yavaşça çıkaralım.
Sosu için malzemeleri sos tavasına alalım karıştırarak pişirelim.
Ters çevirdiğimiz muhallebimizin üzerine dökelim. İsterseniz antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz. Bu şekilde de dinlendirelim sonra servise hazır. Afiyet olsun
Ejder Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı