AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ejder meyvesi neden meyve vermez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ejder meyvesi neden meyve vermez?​

Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.

Ejder meyvesi serası nasıl olmalı?​

Ejder Meyvesi Pitaya Serada ve Saksıda Yetiştirmek Ejder meyvesi pitaya sera topraklarında ve sera içerisinde bulunan saksılarda yetişmeye uygundur. Bu meyve, tohumdan yeşerebileceği gibi saksıda da filizlenebilir ve bir ağaç olabilir.
Ejderha meyvesinin içinde ne var?​
Ejder meyvesi, protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengindir. C ve B vitaminlerini de içeren meyve, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor. İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor.

1 pitaya kaç meyve verir?​

1 pitaya kaç meyve verir?
Pitaya yetiştiriciliği Ahmet Ünal’ın anlattığına göre, kaktüsgillerlerden olan pitaya meyvesinin çelik olarak dikilen fidanından bir yıl sonra ilk meyve alınıyor. Mayıs ayından Kasım ayına kadar bir kaç kez ürün alınıyor. İlk yıl 3-5 meyve alınırken ikinci yıldan itibaren ortalama 40-50 adet meyve alınıyor.

Ejder meyvesi kaç günde bir sulanır?​

Ejder meyvesi kaç günde bir sulanır?
Genel olarak yazın sulama güçlü bir kaynaktan gelen su ile haftada bir kere olmak üzere ortalama 2 saat şeklinde yeterli olmaktadır. Kışın ise çok aşırı su ihtiyacı duymayan Ejder Meyvesi 20 gün hatta 30 günde bir sulama en fazla 1 saat yeterli olacaktır.

Sera için ideal uzunluk en az kaç metre olmalıdır?​

Sera boylarının fazla uzun olması, ısının sera içerisinde homojen olarak dağılımını engellemektedir. Buna karşılık çok kısa seralarda ise hareket ve çalışma zorluğu vardır. Bu nedenlerle sera uzunluğunun 40 -50 m dolayında olması gerekir.

Ejder meyvesi serada nasıl yetiştirilir?​

Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır. Ekim yapmadan önce toprağı nemlendirmek önemlidir.
Ejder meyvesinin kabuğu ile ne yapılır?​
Ancak ejder meyvesinin kabuğu tüketildiğinde karın ağrısına neden olabilir. Ejder meyvesi ile tatlılarınıza sos hazırlayabilir, salatalarda kullanabilir, kokteyl içecekler hazırlayabilir ve formunuzu korumak için ara öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Ejder meyvesi ülkemizde nerede yetişir?​

Ejder meyvesi ülkemizde nerede yetişir?
Ejder Meyvesi Türkiye’de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ejder meyvesi Türkiye’de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.

Ejder meyvesi 1 dönümden ne kadar?​

Ejder meyvesi 1 dönümden ne kadar?
Yalnız en kolayı da ejder meyvesidir. Yani bir kişi rahatlıkla 4- 5 dönüm alana bakabiliyor. Dönümde aşağı yukarı 950- 1000 fidan ekilebiliyor. Bu fidanlardan da 3- 4 bin adet meyve alınıyor.

Ejder meyvesi ne zaman koparılır?​

Ülkemiz de sadece Akdeniz iklimi ve Akdeniz İklimi ile diğer iklimlerin geçiş şartlarının yaşandığı Marmara Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu bölgesinin bir kısmında ki bölgelerde örtü altında yetişme imkanı bulan bu bitki meyve dönemi genel olarak Haziran – Aralık aylarının içerisinde ve arasında meyve hasadı …

Ejder meyvesi güneşi sever mi?​

Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin.
Ejder meyvesi yüze sürülür mü?​
Güneydoğu Asya’nın eski zamanlara dayanan güzellik pratiklerinde de kendine yer bulan ejder meyvesinin, bir parça ezildikten sonra yüze uygulanması durumunda yaşlanmayı geciktirdiğine ve daha genç bir görünüm sağladığına inanılıyor. Ayrıca bu yöntem sivilce ve güneş yanığı gibi cilt sorunları için de oldukça etkili.

Ejder meyvesi ile neler yapılır?​

Ejder meyvesi ile neler yapılır?
Elmalar ve armutlarla birlikte, pitayayı ekleyin. Ejder meyvesi, özellikle kivi, ananas, muz, çilek ve portakal gibi çeşitli malzemelerle bir araya getirilebilecek ince bir aromalı tada sahiptir. Meyveleri soyduktan sonra, blender da hepsini karıştırın ve işte mükemmel bir lezzette smoothi niz hazır olacaktır.

Pitaya ne zaman çiçek açar?​

Pitaya ne zaman çiçek açar?
Bitkinin yaşına göre nisan-haziran döneminde başlayan çiçek tomurcukları ülkemizde yaz ayları boyunca sürekli her 30 – 40 günde bir çiçek açar ve ekim – kasım ayına kadar sürekli meyveye döner.
Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.

Ejder meyvesi hangi mevsim meyve verir?​

Ejder meyvesi hangi mevsimde yetişir? Gecenin Kraliçesi de denilen çiçek açma dönemi genel olarak Ejder Meyvesi (Pitaya)’nın yaşına göre ve yetiştirildiği lokasyona göre Mart-Nisan-Mayıs-Haziran zamanlarında olmaktadır.

Ejder meyvesi yüz maskesi nasıl yapılır?​

Ejderha meyvesini tüketmek yaşlanmaya bağlı oluşabilecek kırışıklıkları önleyerek, cildinize daha genç bir görünüm kazandıracaktır. Meyveyi ezerek maske yapın, yüzünüze sürün, kuruyan kadar bekleyin. Ilık suyla yıkayın. Sivilce problerinizden kurtulacaksınız.
Ejder meyvesi nerelerde kullanılır?​
Dragn fruit ve pitaya gibi isimlerle bilinen Ejder meyvesi, kültür bir meyve türüdür. Çin, Endonezya ve Vietnam gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen bu meyve türü ülkemizde son 5 yıldır popüler olmaya başladı.

Ejder meyvesi çiçek açması için ne yapmalı?​

Ejder meyvesi çiçek açması için ne yapmalı?
Çiçek Oluşumu ve Gelişimi Çiçeklenme başlangıcında da, meyve tutumu ve tohum oluşumunda olduğu gibi uygun bir hormonal dengenin etkisi görülmektedir. Çiçek tomurcuğunun oluşum zamanı ve yoğunluğu üzerine anaç, budama, gübreleme ve diğer kültürel önlemler etkili olmaktadır.
Bir dönüm araziden 30-40 bin lira kazandıran meyve, işçiliği az, getirisi yüksek olduğu için üretim açısından yoğun talep görüyor. Antalya’nın Alanya ilçesinde üretilen ejder meyvesi, üretim açısından yoğun talep görüyor.

Ejder meyvesi kabuğu ile ne yapılır?​

Ejder meyvesi kabuğu ile ne yapılır?
 
Ejder meyvesi kabuğu genellikle tüketilmez çünkü karın ağrısına neden olabilir. Ancak ejder meyvesi kabuğunu çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz. Örneğin, ejder meyvesi kabuğuyla tatlılarınıza sos hazırlayabilir, salatalarda kullanabilir, kokteyl içeceklerine ekleyebilir veya ara öğünlerinizde kullanabilirsiniz. Bazı yörelerde kabuğu kurutularak çeşitli şekillerde dekoratif amaçlı kullanılabilir veya aroma vermesi için saklanabilir. Kabuğun lezzetini ve kokusunu değerlendirerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.
 
Geri
Üst