Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı mavi haşhaş tohumu
50 gram tereyağı
1 paket vanilin
Meyve sosu için :
1,5 su bardağı frambuaz (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
1,5 su bardağı böğürtlen (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
10 adet çilek (rondodan geçirilmiş)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Hazır meyveli sosda kullanılabilir

Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, toz şeker, irmik, nişasta ve mavi haşhaş tohumunu derin bir tencereye alın ve kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.
Kıvamı koyulaşmış olan muhallebinin üzerine tereyağı ve vanilini de ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım.
Yağlanmış kalıbımızın içerisine haşhaşlı muhallebimizi aktaralım ve üzerini düzeltip oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Ayrı bir sos tenceresinde dondurulmuş ve rondodan geçirilmiş frambuaz, böğürtlen ve rondodan geçirilmiş çileği karıştıralım. 4
Üzerine nişasta ve suyu ekleyip koyulaşana kadar kaynatın.
Son olarak toz şeker ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Buzdolabında beklettiğimiz haşhaşlı muhallebimizi kalıptan çıkaralım.
Üzerine meyve sosunu ekleyelim ve buzdolabında tekrardan 2 saat bekletelim.
Hazırlamış olduğumuz tatlımızı buzdolabından çıkaralım ve streç filmle meyve soslu kısmını ve kenarlarını kaplayalım.
Ufalanmış olan ıspanaklı keki boşlukta kalan kısma güzelce yayalım.
Keki üst kısma yaydıktan sonra streç filmi tatlının üzerinden kaldıralım.
Ejder tatlısını dilimleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Biraz uğraştırıcı olsa da tarifi istenecek lezzette bir tatlıdır kendileri. Tekrardan afiyet olsun
Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst