AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EIS olmak ne demek?

Editör

Yeni Üye

EIS olmak ne demek?​

AIDS hastalığı İngilizcede Acquired Immune Deficiency Syndrome (Kazanılmış Bağışıklık Yetersizliği Sendromu) olarak adlandırılan virüs kaynaklı bir bağışıklık problemidir. Hastalığa neden olan HIV virüsü vücudun savunmasında rol oynayan önemli hücreleri yok ederek bağışıklık sisteminin baskılanmasına neden olur.

EIS ne demek tıp?​

AIDS, Acquired Immune Deficiency Syndrome’un (Kazanılmış Bağışıklık Yetersizliği Sendromu) kısaltmasıdır. HIV virüsünün neden olduğu AIDS, bağışıklık sisteminin enfeksiyonlara ve kanserlere karşı savunmasız olduğu evredir ve yaşamı tehdit eder.

EIS özelliği nedir?​

EIS özelliği nedir?
Elektronik görüntü sabitleme (EIS) EIS, görüntü sensöründeki alanın yaklaşık 2/3’ünün görüntüsünü analiz eden ve ardından kameranın hareketlerini telafi etmek için kenarlardaki görüntüleri kullanan bir görüntü sabitleme tekniğidir.

EIŞ ne demek?​

ks. energie- impuls- und stofftransport. alman üniversitelerinde mühendislik fakültelerinde illa ki okutulan, enerji iletimi dersinin modifiye edilmiş halidir. termodinamikle birlikte önlisansın en zor iki dersini oluştururlar. alamancilar dondurmaya eis derler.

EIS nasil belli olur?​

Sık ve kolay hastalanma, uzun süren yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı, ishal, öksürük, akciğer hastalıkları, vücudun bazı noktalarında çıkan uçuk ya da yaralar, ağızda pamukçuk, özellikle ense, koltuk altı ve kasıklardaki lenf nodüllerinin şişmesi AIDS belirtileri arasında sayılabilir.

EIS sistemi nedir?​

EIS sistemi nedir?
EIS (Electronic Image Stabilization), fotğraf makinesi lenslerinde ve bazı akıllı telefon kameralarında bulunan Elektronik Görüntü Sabitleme teknolojisidir.

EIS nasıl çalışır?​

Electronic Image Stabilization kısaca EIS, Türkçesi ile elektronik görüntü sabitleyici; görüntü sabitleme işlemi için yazılım kullanan bir sistemdir. Kamera hareketlerini cihazdaki ivmeölçer yardımı ile algılar ve kareleri birbirine hizalayarak görüntüyü sabitler.

OIS ve EIS nedir?​

Optical Image Stabilization anlamına gelen OIS ülkemizde Optik Görüntü Sabitleyici olarak anılırken, Electronic Image Stabilization anlamına gelen EIS ise ülkemizde Elektronik Görüntü Sabitleyici olarak anılıyor. Her iki özellik, adından da anlayabileceğiniz üzere, görüntü sabitleme üzerine odaklanır.

Eıs ne demek?​

Eıs ne demek?

EYS nedir ne demek?​

En temel anlamda EYS bir Business Intelligence yani İş Zekası yönetim aracıdır. Özel anlamda ise; EYS bir “Eczane Yönetim Paneli”dir. İş yönetimi için ihtiyaç duyulan analizlerinin en hızlı ve en etkin biçimde yapılmasını amaçlar. Daha genel manada bir “karar destek” sistemidir.

EIS Acilimi nedir?​

Ders föyü ne demek?​

Ders föyü ne demek?
Ders Anlatım Föyleri Nedir? Föy, bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Senaryosu vardır, adım adım ilerler, bilgileri birbirine bağlar.

EIS terimi farklı alanlarda farklı anlamlara gelebilmektedir. İşte EIS'in çeşitli alanlardaki anlamları:

1. **EIS (Acquired Immune Deficiency Syndrome)**:
AIDS hastalığı ile ilişkilidir. İngilizce olarak Acquired Immune Deficiency Syndrome ifadesinin kısaltmasıdır. HIV virüsünün neden olduğu, bağışıklık sisteminin zayıfladığı evrede ortaya çıkan ciddi bir hastalıktır.

2. **EIS (Elektronik Görüntü Sabitleme)**:
EIS, kameranın hareketlerini telafi etmek amacıyla görüntü sabitleme tekniklerinden biridir. Görüntü sensöründeki alanın yaklaşık 2/3'ünün analiz edildiği ve kenarlardaki görüntülerin kullanıldığı bir sistemdir. Elektronik Görüntü Sabitleme, fotoğraf makineleri ve akıllı telefon kameralarında yaygın olarak kullanılan bir teknolojidir.

3. **EIS (Energie-Impuls-Und Stofftransport)**:
Alman üniversitelerinde mühendislik fakültelerinde okutulan bir ders olan Energie-Impuls-Und Stofftransport'un kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı enerji, momentum ve madde taşınımı olan bu ders, termodinamikle birlikte öğrenciler için zorlu bir ders olabilir.

4. **EYS (Eczane Yönetim Paneli)**:
EYS, genel anlamda bir İş Zekası yönetim aracı olarak kullanılır. Ancak özel olarak ele alındığında EYS, Eczane Yönetim Paneli anlamına gelir. İş yönetimi için gereken analizlerin hızlı ve etkin bir şekilde yapılmasını sağlar ve bir tür karar destek sistemi olarak da kullanılabilir.

Yukarıda verdiğim bilgilerle farklı alanlardaki EIS kısaltmasının ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde açıklamaya çalıştım. Eğer daha fazla bilgi veya başka bir konuda sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri