Einstein kuantum fizigi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Einstein kuantum fiziği nedir?​

Konu ile ilgili pek çok çalışması olsa da ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın asıl alanı kuantum fiziği değil, fiziktir. Einstein’ın fizik alanında devrim yaratan görelilik ya da diğer adıyla izafiyet teorisi, fizik yasalarını uzay – zaman ilişkisi çerçevesinde değişmez kalıplar içinde değerlendirir.

Sicim teorisi kime ait?​

Sicim kuramı, Werner Heisenberg tarafından 1943 yılında başlatılmış bir araştırma programının doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmış, ve birçok öncü kuramcı tarafından 1950’lerin sonunda ve 1960’ların başında sahip çıkılıp, araştırılmaya başlanmış, 1970’lerde önemsizleşip, 1980’lerde ortadan kaybolmuş bir kuramdır.
Kuantum fizikçileri kimlerdir?
“Kuantum fizikçileri” kategorisindeki sayfalar

Sicim teorisi doğru mu?​

Günümüzde sicim teorisi özellikle ABD ve Kanada’da geniş yankı uyandırıyor. Ancak, son zamanlarda bütün evreni tek denklemle açıklamayı amaç edinen bu teorinin bazı öngörülerinin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Sicim teorisi gerçek mi?​

Sicim kuramı hızla gelişen ve üzerinde çok çalışılan bir alan olmakla birlikte, henüz deneysel gözlemi mümkün olmamış, matematiksel bir modeldir.
En iyi fizikçi kimdir?
1- Isaac Newton İngiliz fizikçi Isaac Newton, yer çekimi kanununun kaşifidir. Bilime kazandırdığı yer çekimi kanunu ile bilimde bir devrim yaratan Newton, tarihteki en etkin insanlardan biri olarak da gösterilir. Matematik, Mekanik, Hidrodinamik, Termodinamik, Optik, Yerçekimi yasası ile ilgili birçok buluşu vardır.

Kuantum fiziği ile neler yapılabilir?​

Kuantum fiziği, moleküllerin, atomların veya bunları meydana getiren proton, elektron, kuark, nötron ve gluon gibi parçacıkların niteliklerini açıklamaya çalışmaktadır. Çalışma alanı, parçacıkların birbirleri ile ve ışık, gama ışını, x ışını gibi elektromanyetik radyasyonlar ile olan etkileşimlerini de kapsamaktadır.

Geri