AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ehliyetin Nerede Olduğunu Sorgulama?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Ehliyetin nerede olduğunu sorgulama işlemi, sürücü belgesinin kaybolduğu veya çalındığı durumlarda oldukça önemlidir. Ehliyetin nerede olduğunu sorgulama, kişilerin bu belgeyi yeniden çıkarmak için yapması gereken adımlardan biridir. Bu işlem için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi veya e-Devlet üzerinden hizmet alınabilir. Ehliyetin nerede olduğunu sorgulama işlemi için T.C. kimlik numarası ve ehliyet seri numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulur. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girerek ehliyetin nerede olduğunu öğrenmek mümkündür. Bu sayede kayıp veya çalıntı durumunda gerekli önlemler alınabilir ve belgenin yeniden düzenlenmesi sağlanabilir.
İçindekiler

Ehliyetin nerede olduğunu sorgulamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ehliyet sorgulama nasıl yapılır?

Ehliyet sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, “Ehliyet Sorgulama” bölümüne tıklamanız ve TC Kimlik numaranızı ve ehliyet bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

2. Ehliyet sorgulama için hangi bilgilere ihtiyacım var?

Ehliyet sorgulama işlemi için TC Kimlik numaranız ve ehliyet bilgilerinize ihtiyacınız vardır. TC Kimlik numaranızı ve ehliyet bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz önemlidir.

3. Ehliyet sorgulama işlemi ücretsiz midir?

Ehliyet sorgulama işlemi ücretsizdir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama işlemleri için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

4. Ehliyet sorgulama sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Ehliyet sorgulama işlemi sonucunu öğrenmek için sorgulama işlemi tamamlandıktan sonra ekranda çıkan sonuçları kontrol etmeniz yeterlidir. Ehliyetinizin nerede olduğunu ve durumunu bu sonuçlar üzerinden öğrenebilirsiniz.

5. Ehliyet sorgulama sonucunda hangi bilgiler yer alır?

Ehliyet sorgulama sonucunda ehliyetinizin nerede olduğu, geçerlilik durumu, ehliyet sınıfı ve diğer bilgiler yer alır. Bu bilgileri kontrol ederek ehliyetinizin durumunu öğrenebilirsiniz.

6. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz bulunmamaktadır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz bulunmamaktadır” hatası alıyorsanız, öncelikle girdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan emin olun. Eğer bilgileriniz doğru ise, ehliyetinizin başka bir birimde veya kurumda olabileceğini düşünerek ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

7. Ehliyetimi başka bir şehirde sorgulayabilir miyim?

Ehliyetinizi başka bir şehirde sorgulamak istiyorsanız, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Ehliyet sorgulama işlemi internet üzerinden yapıldığı için şehir farkı gözetilmemektedir.

8. Ehliyet sorgulama sonucunda “Geçerli ehliyetiniz bulunmamaktadır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Geçerli ehliyetiniz bulunmamaktadır” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerlilik süresinin dolmuş olabileceğini veya başka bir nedenle iptal edilmiş olabileceğini gösterir. Bu durumda, ehliyetinizi yenilemek veya iptal sebebini öğrenmek için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

9. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz askıya alınmıştır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz askıya alınmıştır” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçici bir süreyle askıya alındığını gösterir. Bu durumda, askıya alma sebebini öğrenmek ve ehliyetinizi geri almak için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

10. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz iptal edilmiştir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz iptal edilmiştir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerlilik süresi dolmadan iptal edildiğini gösterir. Bu durumda, iptal sebebini öğrenmek ve gereken işlemleri yapmak için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

11. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz kayıp edilmiştir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz kayıp edilmiştir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin kayıp olduğunu gösterir. Bu durumda, yeni bir ehliyet çıkarmak için gerekli işlemleri yapmak için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

12. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz çalınmıştır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz çalınmıştır” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin çalındığını gösterir. Bu durumda, yeni bir ehliyet çıkarmak için gerekli işlemleri yapmak ve çalınma durumunu bildirmek için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

13. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli değildir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli değildir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerlilik süresinin dolmuş veya başka bir nedenle geçerli olmadığını gösterir. Bu durumda, ehliyetinizi yenilemek veya geçerli hale getirmek için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

14. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerli olduğunu gösterir. Bu durumda, ehliyetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

15. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz askıya alınmıştır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz askıya alınmıştır” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçici bir süreyle askıya alındığını gösterir. Bu durumda, askıya alma süresinin dolmasını beklemeli ve askıya alma sebebini öğrenmek için ilgili birimle iletişime geçmelisiniz.

16. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz iptal edilmiştir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz iptal edilmiştir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerlilik süresi dolmadan iptal edildiğini gösterir. Bu durumda, iptal sebebini öğrenmek ve gereken işlemleri yapmak için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

17. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz kayıp edilmiştir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz kayıp edilmiştir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin kayıp olduğunu gösterir. Bu durumda, yeni bir ehliyet çıkarmak için gerekli işlemleri yapmak için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

18. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz çalınmıştır” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz çalınmıştır” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin çalındığını gösterir. Bu durumda, yeni bir ehliyet çıkarmak için gerekli işlemleri yapmak ve çalınma durumunu bildirmek için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

19. Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli değildir” hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Ehliyet sorgulama sonucunda “Ehliyetiniz geçerli değildir” hatası alıyorsanız, ehliyetinizin geçerlilik süresinin dolmuş veya başka bir nedenle geçerli olmadığını gösterir. Bu durumda, ehliyetinizi yenilemek veya geçerli hale getirmek için ilgili birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Ehliyet sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ehliyet sorgulama işlemi için T.C. Kimlik numaranızı ve ehliyet bilgilerinizi kullanmanız gerekmektedir.
Ehliyetin nerede olduğunu sorgulamak için e-Devlet kapısı üzerinden de işlem yapabilirsiniz.
Ehliyet sorgulama işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.
Ehliyetin nerede olduğunu sorgulamak için size ait olan T.C. Kimlik numarası gerekmektedir.

Ehliyetin Nerede Olduğunu Sorgulama? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini ziyaret ederek yapabilirsiniz.
Ehliyet sorgulama işlemi için T.C. Kimlik numaranızı ve ehliyet bilgilerinizi kullanmanız gerekmektedir.
Ehliyetin nerede olduğunu sorgulamak için e-Devlet kapısı üzerinden de işlem yapabilirsiniz.
Ehliyet sorgulama işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.
Ehliyetin nerede olduğunu sorgulamak için size ait olan T.C. Kimlik numarası gerekmektedir.

Geri