AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ehliyetimi kaybettim ehliyet bilgilerimi nereden ogrenebilirim?

Editör

Yeni Üye

Ehliyetimi kaybettim ehliyet bilgilerimi nereden öğrenebilirim?​

https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu adresine gidilir. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Giriş işlemi başarıyla halledildikten sonra sonuçlara bakmak mümkündür. Ehliyet alma sürecini başarıyla yerine getiren kişiler genellikle bu sorgulama işlemini gerçekleştirirler.

Ehliyet belge no nerede yazıyor?​

İl / İlçe – Issude At Province / Country kısımları bulunur. Bu bilgilerin hemen alt kısmında Belge No / Licence Number başlıklı bir alan bulunur. Bu alanda altı haneden oluşan bir numara yer alır. Bu 6 haneli numara ehliyet belge numarasıdır.

Ehliyetimi kaybettim cezası ne kadar?​

Ehliyetimi kaybettim cezası ne kadar?
Ancak ehliyeti çıkarmak için yukarıda söylediğimiz 15 TL kâğıt ve hizmet bedeli dışında hiçbir şekilde başka bir bedel ödemezsiniz. Kısacası, ehliyeti kaybetmenin cezası bulunmamaktadır. Ancak daha sonra 2. Defa ehliyetinizi kaybettiğiniz zaman, 159 TL bir bedel ödemeniz gerekecektir.

F sınıfı sürücü belgesi nedir?​

F sınıfı sürücü belgesi nedir?
Lastik tekerli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türü F tipi ehliyet olarak adlandırılmaktadır. F tipi ehliyet sahibi kişiler traktör haricinde, motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.

Sürücü belge Numarası hangisi?​

Ehliyet Numarası Nedir? Ehliyet no ya da ehliyet numarası olarak karşılık bulan numara, belge numarasını tanımlıyor. Bu numara, araç sürücülerinin farklı kurumlardaki işlemleri sırasında gerekli olabiliyor. Çünkü sürücü belge numarası ile ehliyetin sürücüye ait olduğu netleşmiş oluyor.

Ehliyetimi kaybettim gazeteye ilan vermeme gerek var mı?​

Ehliyetinizi çaldırdığınızda veya kaybettiğinizde gazeteye ilan vermek zorunda değilsiniz. Fakat başınıza olumsuz bir şey gelmemesi için ilan vermenizde her hangi bir sakınca yoktur. Hatta trafik tescil şubelerine giderek bu durumu gerekli birimlere bildirmenizde fayda vardır.

Ehliyet bilgilerinizi öğrenmek için verdiğiniz T.C. Kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu adresine gidip sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ehliyet bilgilerinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Ehliyet belge numarası, ehliyetinizin üzerinde bulunan altı haneli bir numaradır. Ehliyetinizin ön yüzünde, İl / İlçe – Issue At Province / Country kısımlarının hemen altında "Belge No / Licence Number" başlıklı alanda bu numara yer alır.

Ehliyetini kaybeden bir sürücünün ceza ödemesi gerekmektedir. Ehliyet çıkarma ücreti olan 15 TL dışında başka herhangi bir bedel ödemesi gerekmez. Ancak aynı ehliyeti ikinci kez kaybederseniz, bu durumda 159 TL bir ceza ödemeniz gerekecektir.

F sınıfı ehliyet, lastik tekerlekli traktör kullanımına izin veren bir ehliyet türüdür. F tipi ehliyet sahipleri, traktörlerin yanı sıra motorlu bisiklet ve moped gibi araçları da kullanma hakkına sahiptir.

Sürücü belge numarası, sürücü ehliyetinin üzerindeki belge numarasını ifade eder. Bu numara, sürücünün kimliğini belirlemek ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla kullanılır.

Ehliyetinizi kaybettiğinizde veya çaldırdığınızda gazeteye ilan vermek zorunlu değildir. Ancak olumsuz durumlarla karşılaşmamak için ilan vermek faydalı olabilir. Ayrıca, trafik tescil şubelerine giderek durumu bildirmenizde de yarar vardır. Bu şekilde gerekli prosedürlerin takip edilmesi sağlanabilir.

adlı videoda da ehliyet kaybı ve kayıp ehliyet durumlarıyla ilgili bilgiler verilmektedir.

Geri