SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Ehliyeti kaybettim ne yapmalıyım 2021 konusunda bilgi almak için resmi kurumları aramalısınız. İlk olarak, ehliyetinizi kaybettiğinizi belirten bir dilekçe yazmanız gerekmektedir. Daha sonra, nüfus cüzdanınız, kimlik fotokopiniz ve ehliyet kaybınızı kanıtlayan belgelerle birlikte ilgili emniyet müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonucunda size bir geçici ehliyet verilecektir. Ardından, ehliyet yenileme işlemleri için gerekli belgeleri hazırlayarak sürücü kurslarına başvurmanız gerekmektedir. Sürücü kursunda eğitim almanız ve sınavlara girmeniz gerekmektedir. Sınavları başarıyla tamamladıktan sonra, yeni ehliyetinizi alabilirsiniz. Bu süreçte sabırlı olmanız ve gereken tüm belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız önemlidir.
İçindekiler
Ehliyeti Kaybettim Ne Yapmalıyım 2021?
Ehliyeti kaybetmek her sürücünün başına gelebilecek bir durumdur. Ehliyetinizi kaybettiyseniz, aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:
1. Karakola Başvuru Yapın
Ehliyetinizi kaybettiğinizi belirtmek için en yakın polis karakoluna başvurmanız gerekmektedir. Karakolda kayıp ehliyet başvuru formunu doldurmanız istenecektir. Bu formda kişisel bilgilerinizi ve ehliyetinizi kaybettiğinizi belirtmeniz gerekmektedir.
2. Nüfus Cüzdanı ve Fotoğraf Getirin
Karakola başvuru yaparken nüfus cüzdanınızı ve bir adet fotoğrafınızı da yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu belgeler, yeni ehliyetinizi çıkartmak için gerekli olacaktır.
3. Kayıp Dilekçesi Verin
Karakola başvurduktan sonra, ehliyetinizi kaybettiğinize dair bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçede ehliyetinizi nasıl kaybettiğinizi ve ne zaman fark ettiğinizi detaylı bir şekilde belirtmelisiniz.
4. Yeni Ehliyet İçin Başvurun
Kayıp dilekçenizi verdiğinizde, karakol size yeni bir ehliyet başvuru formu verecektir. Bu formu doldurarak yeni ehliyetiniz için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuzun ardından size bir randevu tarihi verilecektir.
5. Gerekli Belgeleri Hazırlayın
Yeni ehliyet başvurusu için gerekli olan belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu belgeler genellikle nüfus cüzdanı, fotoğraf ve başvuru formudur. Karakol size hangi belgelerin gerektiğini bildirecektir.
6. Randevuya Gidin
Verilen randevu tarihinde karakola giderek yeni ehliyet başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Randevuya giderken gerekli belgeleri yanınızda bulundurmayı unutmayın.
7. Ücreti Ödeyin
Yeni ehliyet başvurusu için belirlenen ücreti ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti karakolda veya banka üzerinden ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemini tamamladıktan sonra, ehliyetinizin basımı için beklemeye başlayabilirsiniz.
8. Ehliyetinizi Teslim Alın
Yeni ehliyetiniz basıldıktan sonra size teslim edilecektir. Karakol size ehliyetinizi nasıl teslim alacağınız konusunda bilgi verecektir. Ehliyetinizi teslim alırken kimlik belgenizi yanınızda bulundurmayı unutmayın.
9. Eski Ehliyetinizi İptal Ettirin
Yeni ehliyetinizi aldıktan sonra eski ehliyetinizi iptal ettirmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için en yakın trafik tescil bürosuna başvurmanız gerekmektedir. Eski ehliyetinizi iptal ettirmezseniz, iki ehliyet arasında herhangi bir sorun yaşanabilir.
10. Yeni Ehliyetinizle Araç Kullanmaya Devam Edin
Yeni ehliyetinizi aldıktan sonra araç kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, yeni ehliyetinizin süresi, kaybettiğiniz ehliyetin süresiyle aynı olacaktır. Yani, kaybettiğiniz ehliyetin süresi dolmuşsa, yeni ehliyetiniz de dolmuş olacaktır. Bu durumda ehliyet yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir.Ehliyeti kaybettikten sonra yukarıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz. Unutmayın, ehliyet kaybı durumunda hızlı ve doğru bir şekilde hareket etmek önemlidir. Ayrıca, ehliyetinizi kaybetmemek için dikkatli olmanız ve düzenli olarak kontrol etmeniz de önemlidir.
Ehliyeti Kaybettim Ne Yapmalıyım 2021? |
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet için nereye başvurmalıyım? |
Ehliyetimi kaybettim, polise nasıl bildirim yapmalıyım? |
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet almak için hangi belgelere ihtiyacım var? |
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet başvurusu için hangi kuruma gitmeliyim? |
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet almak için ne kadar ücret ödemem gerekiyor? |
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet çıkartmak için hangi evrakları hazırlamalıyım?
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet almak için hangi sınavlara girmem gerekiyor?
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet başvurusu için nereye gitmeliyim?
Ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet almak kaç gün sürer?