Ehliyet yenilemek icin saglik ocagindan alinan rapor gecerli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ehliyet yenilemek için sağlık ocağından alınan rapor geçerli mi?​

Aile Hekimi ücretsizdir. Kişilerin ehliyet almasına engel olan bir rahatsızlıkları yok ise sağlık ocaklarına gidip bu belgeyi ücretsiz alabilirler. Aile hekimi tarafından devlet hastanesine yönlendirilirse tek bir hekim muayenesi 50 TLdir. Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanesi tek hekim ücreti ise 75 TLdir.
Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar?
Eski ehliyeti bulunan ve bunu ilk kez yeni ehliyet ile değiştirmek isteyenlerden toplam 15 TL ücret alınmaktadır. Sürücüler değerli kağıt bedeli 13 TL ve vakıf payı bedeli 2 TL ödemesi yapacak. Ödemeler ehliyet değişimi sırasında gerçekleşecek.

Daimi iptal ehliyet nasıl alınır?​

Madde ye göre işlem yapılarak sürücü belgesinin daimi olarak iptal edilmesi,para cezası uygulanması sürücü kurslarına tekrar müracaatlarında psiko teknik değerlendirme ve pisikiyatri uzmanı muayenesi ile geri alınması süresi şartının aranması gerekmektedir.
Ehliyet yenileme sağlık raporu ne kadar geçerli?
Bu raporun geçerlilik süresi, 10 yıldır ve ehliyetin yenilenmesi için sağlık raporu alınması gerekmektedir. Hafif araç sürücülerinin olduğu gruptur. 2.Grup Sağlık Raporu: C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE ve G sınıfı ehliyet alacak kişilerin alması gereken sağlık raporudur. Bu raporun geçerlilik süresi ise, 5 yıldır.

Daimi iptal süresi ne kadar?​

Aday sürücülerin 2 yıl içerisinde 75 ceza puanını doldurmaları halinde; aday sürücülerin, yani stajyer sürücülerin ehliyetleri daimi olarak iptal edilir.
Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu ne kadar geçerli?
Sonuç olarak aile hekimi tarafından düzenlenecek rapor; tek seferde 10 gün olmak üzere iki kere tekrarlanabilir ve toplamda 20 günü geçemez. Tek hekim aynı hastaya yılda 40 günden uzun rapor veremez.

Bir sağlık raporu kaç ay geçerli?​

İşyeri hekimleri tarafından çalışan kişilere verilen ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır. Ancak tehlikeli sınıflardaki yer alan işyerleri için bu süre 3 yıldır. İşe giriş sağlık raporları kanunlar çerçevesinde de yine işletmelerin mutlaka önem vermesi gerektiği bir konudur.
Hastaneden alınan sağlık raporu e devletten nasıl alınır?
Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın. Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin. Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.

Geri