Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ehliyet sinav sorulari kac tane?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ehliyet sınav soruları kaç tane?​

Teorik sınav 45 dakika sürmektedir. Bu sınavda toplam 50 soru soruluyor ve en az 35 doğru cevap vermek gerekiyor.

Ehliyet sınavı kaç soru 2022?​

2022 yılında sınava gireceklere 12 İlk yardım sorusu, 23 Trafik sorusu, 9 Motor sorusu ve 6 Trafik adabı sorusu olmak üzere 50 soru sorulacaktır.

Ehliyet sınavı en az kaç puanla geçilir?​

Ehliyet sınavı en az kaç puanla geçilir?
Ehliyet sınavında 70 baraj puandır. Bu puanı alan bir aday sınavdan başarılır olur.

Ehliyet sınavı kaç soru kaç dakika?​

Ehliyet sınavı kaç soru kaç dakika?
Sınav Süresi Sınav toplam 45 dakika sürmektedir. NOT: 2016 yılı itibariyle sınavlarda Trafik Adabı dersi eklenmiştir. Sorulacak soru sayısı 6 olarak belirlenmiştir. 2022 yılında da Trafik adabı alanında soru sorulmaya devam ediyor.

B Sınıfı ehliyet sınavında kaç soru var?​

Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

2022 ehliyet yazılı sınavı nasıl oluyor?​

Öncelikle 2018 yılından itibaren ehliyet yazılı sınavı elektronik ortamda e-sınav olarak yapılıyor. Önceki yıllarda belirlenen tarihlerde yine belirlenen okullarda kağıt kalem ile yapılan bir sınavdı.

Ehliyet sınavı zor oluyor mu?​

Ehliyet sınavı zor oluyor mu?
Ehliyet Sınavı Zor mu? Genel olarak çıkmış ehliyet sorularına baktığımızda soruların çoğunun kolay ve orta düzeyde olduğu görülecektir. Bazı teknik bilgileri saymazsak bir çok soru mantık yürüterek dahi yapılabilecek düzeydedir. Elbette motor, trafik ve ilk yardım gibi alanlarda teknik sorular karşımıza çıkacaktır.

Ehliyet sınavında hangi dersten kaç soru çıkıyor?​

Ehliyet sınavında hangi dersten kaç soru çıkıyor?
Yazılı sınavda toplam 50 soru soruluyor. Bu 50 sorunun 27’si Trafik, 13’ü İlkyardım ve 10 sorusu da Motor konularından oluşuyor. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavı geçmek için en az 70 puan almak gerekir. 70 puan altı alanlar ikinci aşamaya geçemezler.

Ehliyet sınavı hakkında paylaşılan bilgiler şu şekildedir:

- Teorik sınav 45 dakika sürmektedir ve 50 soru sorulmaktadır. En az 35 doğru cevap vermek gerekmektedir.
- 2022 yılında ehliyet sınavı için 12 İlk yardım sorusu, 23 Trafik sorusu, 9 Motor sorusu ve 6 Trafik adabı sorusu olmak üzere toplam 50 soru sorulacaktır.
- Ehliyet sınavında en az 70 puan almak gerekmektedir.
- Sınavda toplam 50 soru sorulmaktadır: Trafik ve Çevre Bilgisi (23 soru), Motor ve Araç Tekniği (9 soru), İlk Yardım Bilgisi (12 soru) ve Trafik Adabı (6 soru).
- Ehliyet sınavı artık e-sınav olarak gerçekleştirilmektedir.
- Genel olarak ehliyet sınavının sorularının kolay ve orta düzeyde olduğu, bazı teknik bilgiler haricinde mantık yürütmeyle çözülebileceği belirtilmektedir.
- Yazılı sınavda toplam 50 soru bulunmaktadır: 27'si Trafik, 13'ü İlkyardım ve 10'u Motor konularından oluşmaktadır. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 70 puan almak gerekmektedir. 70 puan altında kalan adaylar ikinci aşamaya geçemezler.

Ehliyet sınavına hazırlananlar için bu bilgiler faydalı olabilir. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!

Geri