Ehliyet kursuna yazilinca ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ehliyet kursuna yazılınca ne olur?​

Ehliyet alma süreci bir sürücü kursuna kayıt olmakla başlar ve il nüfus müdürlüklerinde noktalanır. Sınavlar, dersler ve belge toplamakla geçen ehliyet alma süreci sonunda başarılı olursanız aldığınız ehliyete uygun bir aracı yasal olarak kullanma hakkınız olur.
Ehliyet kursuna yazıldıktan ne kadar sonra ehliyet alınır?
Gerekli olan belgelerin hazırlanması, ehliyet randevusunun alınması, harçların yatırılması ve alınan randevuya gidilmesi ise ortalama olarak 10 gün sürmektedir. Ehliyetin eksiksiz olarak kişilerin adresinize ulaşması durumu yaklaşık 15 gün sürmektedir.

Ehliyet kursu ne kadar sürer 2021?​

Sürücü kursu kayıtları her ayın 1. ve 10. günleri arasında yapılıyor. Sürücü kursu kaydı yaptırdıktan sonra ehliyet kursu başlıyor. Ehliyet kursu için toplam 34 saat eğitim almanız gerekiyor. Bu eğitim 7 günde tamamlanıyor.
Sürücü kursu nasıl oluyor?
Ehliyet Nasıl Alınır?
- Adım: Almak İstediğiniz Ehliyet Sınıfını Seçin.
- Adım: Sürücü Kursuna Kaydolun.
- 3. Adım: Yazılı Sınavı Başarıyla Geçin.
- Adım: Direksiyon Sınavını Tamamlayın.
- Adım: Sürücü Kursundan Başarı Sertifikanızı Alın.
- Adım: Nüfus Müdürlüğü’ne Başvurun.
D sınıfı ehliyet için başvuru yapan sürücü adayları da 14 saat zorunlu direksiyon eğitimi almalılardır. C sınıfı direksiyon dersi süresi 20 saat, C1 sınıfı direksiyon dersi süresi ise 10 saat olarak belirlenmiştir. M, A1, A2, B1 ile F sınıfı direksiyon dersi süresi 12 saat olarak belirlenmiştir.
Sürücü kursu eğitimi ne kadar sürer?
Seçtiğiniz kursun sizlere sunduğu dersler ortalama olarak 15 gün sürecektir. Ehliyet sınavına girmek için öncesinde eğitimlerinde alınması gerektiği için süre 1 ay olarak hesaplanır. Direksiyon eğitimlerinin alınması için geçen süre ve direksiyon sınavına girmek için 1 aya ihtiyaç vardır.

Geri