AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ehliyet İçin Hangi Belgeler Lazım 2021?

theking

Yeni Üye

2021 yılında ehliyet almak için gerekli olan belgeler hangileridir? Ehliyet için gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet almak için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı, sağlık raporu, 2 adet biyometrik fotoğraf, sürücü kursu belgesi ve sürücü adayı belgesi yer almaktadır. Bu belgeleri tamamlayarak ehliyet başvurusu yapabilirsiniz. Ehliyet almak için gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamak önemlidir. Belgelerinizi tamamlayarak sürücü kursuna kaydolabilir ve ehliyet sınavına girebilirsiniz. Ehliyet almak için gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız sınav sürecini kolaylaştıracaktır.
İçindekiler

Ehliyet İçin Hangi Belgeler Lazım 2021?​

Ehliyet almak isteyenlerin 2021 yılında sunmaları gereken belgeler vardır. Bu belgeler, sürücü adayının kimlik ve sağlık bilgilerini doğrulamak için gereklidir. İşte ehliyet için gerekli olan belgeler:

1. Kimlik Belgesi​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin nüfus cüzdanı veya yeni kimlik kartı gibi resmi kimlik belgesi sunması gerekmektedir. Kimlik belgesi, sürücü adayının kimlik bilgilerini doğrulamak için kullanılır.

2. Sağlık Raporu​

Ehliyet almak isteyenlerin sağlık raporu sunmaları gerekmektedir. Sağlık raporu, sürücü adayının fiziksel ve psikolojik olarak sürüş yapmaya uygun olduğunu gösterir. Sağlık raporu, bir sağlık kuruluşundan alınmalıdır.

3. Biyometrik Fotoğraf​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf sunması gerekmektedir. Fotoğraf, sürücü adayının kimlik doğrulaması için kullanılır ve belirli ölçülere uygun olmalıdır.

4. Sürücü Kursu Sertifikası​

Ehliyet almak isteyenlerin sürücü kursuna katıldıklarını ve başarılı bir şekilde tamamladıklarını gösteren sertifikayı sunmaları gerekmektedir. Sürücü kursu sertifikası, sürücü adayının eğitim aldığını ve trafik kurallarını öğrendiğini kanıtlar.

5. Ehliyet Sınav Sonuç Belgesi​

Ehliyet almak isteyenlerin sürücü sınavını başarıyla geçtiklerini gösteren belgeyi sunmaları gerekmektedir. Ehliyet sınav sonuç belgesi, sürücü adayının trafik kurallarını ve sürüş becerilerini başarılı bir şekilde sergilediğini kanıtlar.

6. Eğitim Belgesi​

Ehliyet almak isteyenlerin eğitim durumunu gösteren belgeyi sunmaları gerekmektedir. Eğitim belgesi, sürücü adayının en az ilkokul mezunu olduğunu ve eğitim düzeyini kanıtlar.

7. Sabıka Kaydı​

Ehliyet almak isteyenlerin adli sicil kaydını gösteren belgeyi sunmaları gerekmektedir. Sabıka kaydı, sürücü adayının herhangi bir suç kaydının olmadığını gösterir.

8. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği​

Ehliyet almak isteyenlerin vukuatlı nüfus kayıt örneğini sunmaları gerekmektedir. Bu belge, sürücü adayının nüfus kayıtlarını gösterir ve kimlik bilgilerini doğrulamak için kullanılır.

9. İkametgah Belgesi​

Ehliyet almak isteyenlerin ikametgah belgesini sunmaları gerekmektedir. İkametgah belgesi, sürücü adayının ikamet ettiği adresi gösterir ve kimlik bilgilerini doğrulamak için kullanılır.

10. Ehliyet Harcı​

Ehliyet almak isteyenlerin ehliyet harcını yatırmaları gerekmektedir. Ehliyet harcı, sürücü adayının ehliyet başvurusunu tamamlaması için ödenmesi gereken bir ücrettir.

11. Öğrenim Belgesi​

Ehliyet almak isteyen öğrencilerin öğrenim belgesini sunmaları gerekmektedir. Öğrenim belgesi, sürücü adayının öğrenci olduğunu ve eğitim durumunu kanıtlar.

12. Askerlik Durum Belgesi​

Ehliyet almak isteyen erkek adayların askerlik durum belgesini sunmaları gerekmektedir. Askerlik durum belgesi, sürücü adayının askerlik hizmetini tamamladığını veya askerlikle ilişiğinin olmadığını gösterir.

13. Vesikalık Fotoğraf​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf sunması gerekmektedir. Vesikalık fotoğraf, sürücü adayının kimlik doğrulaması için kullanılır ve belirli ölçülere uygun olmalıdır.

14. Dilekçe​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin dilekçe yazması gerekmektedir. Dilekçe, sürücü adayının ehliyet almak istediğini belirtir ve başvuru işlemlerinin tamamlanması için gereklidir.

15. Ehliyet Başvuru Formu​

Ehliyet almak isteyenlerin ehliyet başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Ehliyet başvuru formu, sürücü adayının kişisel bilgilerini ve ehliyet sınıfını belirtmesi için kullanılır.

16. Trafik Psikoteknik Değerlendirme Raporu​

Ehliyet almak isteyenlerin trafik psikoteknik değerlendirme raporunu sunmaları gerekmektedir. Bu rapor, sürücü adayının trafikteki davranışlarını ve psikolojik durumunu değerlendirmek için kullanılır.

17. İlk Yardım Belgesi​

Ehliyet almak isteyenlerin ilk yardım belgesini sunmaları gerekmektedir. İlk yardım belgesi, sürücü adayının trafik kazalarında temel ilk yardım bilgisine sahip olduğunu gösterir.

18. Sürücü Belgesi Fotokopisi​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin daha önce sahip olduğu sürücü belgesinin fotokopisini sunması gerekmektedir. Sürücü belgesi fotokopisi, sürücü adayının daha önceki sürücü deneyimini gösterir.

19. Eski Ehliyet​

Ehliyet başvurusu yapacak olan kişinin daha önce sahip olduğu eski ehliyeti sunması gerekmektedir. Eski ehliyet, sürücü adayının daha önceki ehliyet bilgilerini ve sürücü deneyimini gösterir.

Ehliyet İçin Hangi Belgeler Lazım 2021?​

Ehliyet İçin Hangi Belgeler Lazım 2021?
Ehliyet sınavı için gerekli belgeler: kimlik, sağlık raporu, sürücü kursu bitirme belgesi.
Ehliyet başvurusu için gereken belgeler: nüfus cüzdanı, biyometrik fotoğraf, ehliyet sınavı sonucu.
Ehliyet almak için kaç yaşında olmalıyım? 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Yabancılar için ehliyet başvurusu için gereken belgeler: ikamet izni, pasaport, sağlık raporu.
Ehliyet sınavı ücreti ne kadar? 2021 yılı için sınav ücreti 100 TL’dir.

Ehliyet sınavı nasıl yapılır? Sürücü kursunda teorik ve direksiyon sınavına girilir.
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler nelerdir? Nüfus cüzdanı, eski ehliyet ve sağlık raporu gerekir.
Ehliyet almak için kaç saatlik sürücü kursuna gitmek gerekir? En az 40 saatlik sürücü kursuna katılmanız gerekmektedir.
Ehliyet sınavı ne kadar sürer? Teorik sınav 50 dakika, direksiyon sınavı ise ortalama 30 dakika sürer.
Ehliyet başvurusu nereden yapılır? Nüfus müdürlüklerine veya e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Geri