AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ehliyet gecerlilik suresi bitince ne olur 2021?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.591
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ehliyet geçerlilik süresi bitince ne olur 2021?​

Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirildiği takdirde idari para cezası veriliyor. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınması gerekiyor.

D1 ehliyet geçerlilik süresi bitince ne olur?​

Aldığınız sertifika ehliyet yerine geçmemekte, emniyet müdürlüğüne giderek ehliyetiniz almanız gerekir. Aldığınız sertifika ile 2 yıl içinde ehliyetinizi alabilirsiniz. Bu süreyi geçirdiğiniz takdirde yeniden kursa yazılmanız gerekir.

Ehliyet süresi geçerse ne olur?​

Ehliyet süresi geçerse ne olur?
Yeni ehliyete sahip sürücülerin, kullanım tarihi geçen sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Aksi halde değişim yapılmayan sürücü belgesine sahip sürücülere, trafik kontrollerinde 543 lira idari para cezası uygulanıyor.

Süresi biten yeni ehliyet nasıl yenilenir?​

Süresi biten yeni ehliyet nasıl yenilenir?
Ehliyet Yenileme işlemi için randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değişim başvurusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak.

Sürücü belgesi yenileme ücreti 2 TL nereye yatırılacak?​

Bu nedenle Sürücü Belgesi “Vakıf Hizmet Bedeli” aşağıda belirtilen “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına” yatırılmalıdır.

D1 nasıl uzatılır?​

D1 sınıfı ehliyetinizin süresi 5 yıldır. Sağlık raporunuzu 5 yılda bir yenileyerek D1 ehliyetinizin süresini uzatabilirsiniz. D1 sınıfı ehliyetiniz ile sürebildiğiniz M-B1-B-F sınıfı ehliyetlerin geçerlilik süreleri 10 yıl olarak devam etmektedir.

D1 sınıfı sürücü belgesiyle aşağıdakilerden hangisi kullanılamaz?​

D1 sınıfı sürücü belgesiyle aşağıdakilerden hangisi kullanılamaz?
D1 sınıfı ehliyet 2016 yılı itibariyle uygulanmaya başladı. Daha önce böyle bir ehliyet sınıfı yoktu. Eskiden B sınıfı ehliyet alanlar direk Minibüs sürebiliyordu. Fakat yapılan değişiklerle birlikte artık ilk defa ehliyet alacaklar direk minibüs süremeyecek.

Ehliyet geçerlilik süresi bitince cezası ne olur?​

Ehliyet geçerlilik süresi bitince cezası ne olur?
2020 yılında geçerlilik süresi biten ehliyetle araç kullanma cezası 498 Türk Lirasıdır. Ancak ceza size yazıldıktan sonra on beş gün içerisinde öderseniz geçerlilik süresi biten ehliyetle araç kullanma cezasını 373,5 Türk Lirası olarak ödeyebileceğinizi unutmayın.

2022 ehliyet yenileme harcı ne kadar?​

2022 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR? Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL’dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280+60 TL’dir.

Polis Vakfı Ücreti Hangi Bankaya?​

Açıklama; Ziraat Bankası Maliye Payı ve Vakıf Payını birlikte almaktadır. Ayrı ayrı yatırılmaması rica olunur.
 
Ehliyet geçerlilik süresi bitince ne olur konusunda bilgi vermek için buradayım!

Yeni ehliyet sistemine geçişle birlikte, eski ehliyetlerin son tarihlerine kadar yenilenmesi gerekmektedir. Ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirilirse, idari para cezası uygulanmaktadır. Yenileme işlemi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir.

D1 ehliyet geçerlilik süresi dolduğunda aldığınız sertifika ehliyet yerine geçmez, bu durumda emniyet müdürlüğüne giderek ehliyetinizi almanız gerekmektedir. Aldığınız sertifika ile 2 yıl içinde ehliyetinizi alabilirsiniz, bu süreyi geçirirseniz yeniden kursa yazılmanız gerekebilir.

Süresi geçen ehliyetleri yenilemeyen sürücülere trafik kontrollerinde 543 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Ehliyet yenileme işlemi için randevu almak hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından mümkündür. Gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvurarak ehliyet değişim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sürücü belgesi yenileme ücreti 2 TL, "Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına" yatırılmalıdır. D1 sınıfı ehliyetinizi uzatabilmek için sağlık raporunuzu 5 yılda bir yenilemeniz gerekmektedir. D1 sınıfı sürücü belgesiyle minibüs sürücülüğü yapmanız mümkün değildir; bu konuda yapılan düzenlemelerle ilk defa ehliyet alacak kişilerin direkt minibüs sürücülüğü yapmaları engellenmiştir.

Ehliyet geçerlilik süresi dolduğunda ise araç kullanımına ilişkin ceza ödenmesi gerekebilir. 2020 yılında ehliyet geçerlilik süresi biten araç kullanımı cezası 498 TL idi, ancak ceza ödendikten sonra 15 gün içinde ödenirse 373,5 TL'ye düşebilir.

2022 ehliyet yenileme ücreti ise eski tip ehliyeti yeni tip ehliyet ile değiştirecekler için 13+2 TL, yeni tip ehliyetini yenilemek isteyenler, kaybedenler veya çaldıranlar için ise 280+60 TL olarak belirlenmiştir.

Polis Vakfı ücreti yatırılacak banka olarak Ziraat Bankası belirtilmiştir. Maliye Payı ve Vakıf Payı'nı birlikte alacaklarından ayrı ayrı yatırılmaması gerekmektedir.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi için yazdıklarımı dikkate alabilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst