Ehliyet direksiyon sinavina girmedim hakkim yanar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ehliyet direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?​

Teorik sınava ya da Direksiyon sınavına girmedim/giremedim hakkım yanar mı? Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.

Direksiyon sınavını geçemeyince ne olur?​

Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 300 TL ile 350 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 130 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.
Ehliyet sınavına girme hakkı kaç defa?
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Ehliyet sınavında kaç kere stop hakkı var?
Direksiyon sınavında “2.defa” stop eden sınavdan başarısız kabul edilmektedir. Geri-Geri Park Etme: Park etme Sınavın en önemli değişkenlerinden biri olarak kabul ediyoruz.

Direksiyon sınavında kaç park var?​

2 adet “L Park Alanı” vardır. Her ikisinede aynı formatta girilir. L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.

Ehliyet sınavından kaldıktan sonra ne zaman gidilir?​

E-Sınav tarihinizden itibaren 15 gün sonra sınav ücretinizi yatırarak tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Direksiyon sınavından 4 kez kalınca ne oluyor?
Direksiyon sınavından kalınca ne kadar ödeniyor?
Direksiyon sınavından kalmanız durumunda tekrar sınava girebilmek için 130 TL direksiyon sınav ücreti, ortalama 200-300 tl arasında ilden ile ve kurstan kursa değişiklik gösterebilen 2 saatlik zorunlu direksiyon eğitimi ders ücreti ödersiniz.

Geri