AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egzoz freni ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Egzoz freni ne demek?​

emme manifoldunda valf olmayan dizel motorlarda, hareketi zorlaştırmak için egzoz manifoldunda gaz sıkıştırılması olayıdır. bunun için ekstra motorlu kompresör de kullanıldığı olur. ekstra kompresörün amacı, düşük motor devrinde de yeterince gaz sıkıştırıp hareketi engellemektir.

Kamyonlarda motor freni ne işe yarar?​

Motor freni, bir aracın yokuş aşağı gitme hızını kontrol etmenin uygun bir yöntemidir. Motor freni, daha düşük bir vitese geçerek, ayak freninin tekrar tekrar uygulanması ihtiyacını azaltır ve frenlerin aşırı ısınma riskini azaltır.
Mekanik park freni nedir?
Elektromekanik park freni iki dişli elektrik motoru yardımıyla arkadaki disk frenlerini kumanda eder. Bu sistem elektromekanik bir yapıya sahip olmasına rağmen, merkezi araç elektriği devre dışı kaldığında da park edilmiş olan aracı güvenli bir şekilde sabit tutacak yapıda tasarlanmıştır.

Egzoz freni nasil çalişir?​

silindirlerden atılan egzoz gazlarının akışı, manifold çıkışında yer alan açılıp kapanır bir klape mekanizması ile kısılarak silindirler içerisinde sıkışma sağlanıyor. Bu sayede de pistonlar üzerinde hareketin tersi yönünde, egzoz gazları vasıtasıyla bir basınç yaratılıyor.

Kamyonlarda motor freni nasıl kullanılır?​

Motor freni, frenlerinizi devreye sokmadan araç hızını düşürdüğünüz bir işlemdir. Burada, aracınızı veya kamyonunuzu yavaşlatmak için frene basmak için fren pedalına basmak yerine , hızınızı azaltmak için ayağınızı gaz pedalından (veya gaz pedalından) çekmeniz yeterlidir.
Motor freni zarar verir mi?
Özellikle yokuş inerken motor freninden faydalanmak hem yakıt ekonomisi sağlar hem de frene basılmadığından balatalar aşınmamış olur. Motor freninin araca herhangi bir zararı yoktur.

Retarder fren sistemi nasıl çalışır?​

Retarder devre girdiğinde rotor ve stator arasına yağ pompalanır rotorun dönüşüyle hareketlenen yağ statorun kanatçıklarına çarpar ve yavaşlar. Buda rotoru yavaşlatır ve frenleme gerçekleşir.
 
Geri
Üst