Egzersizin sistemler uzerine etkileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
243.214
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Egzersizin sistemler üzerine etkileri nelerdir?​

EGZERSİZİN SİSTEMLER ÜZERİNE ETKİLERİ (DEVAMI)

Egzersiz sırasında vücutta hangi değişiklikler olur?​

Vücut kasları istemsiz olarak titrer. -kas tonusu artar, -kas vizkozitesi artar, -kas kasılma süresi uzar, -antagonist kasların gevşeme süresi uzar, -sinir iletisi yavaşlar, -refleks cevap süresi uzar, -beceri ve koordinasyon bozulur ve sporcuların kondisyonları azalır.
Egzersiz sırasında neler artar?
Yağların salınımı, taşınımı ve kullanımı ile ilgili enzimler artar. Kas içi yağ miktarı artar. Yavaş kasılan lif tipi miktarı artar. Dolaşıma açılan kılcal damar sayısı artar.
Egzersizin Dolaşim sistemi üzerine etkisi nedir?
Egzersiz yaparken kaslar daha fazla O2 alma ihtiyacı duyar ve kalp daha hızlı kan pompalar. Böylece dolaşım sistemine olumlu etki eder. Damarların gelişmesine olumlu etki eden egzersiz hareketleri kalbin kanı vücudun her tarafına daha kolay pompalamasına katkıda bulunur.

Antrenmanın dolaşım sistemi üzerine etkileri nelerdir?​

ANTRENMANIN DOLAŞIM SİSTEMİNE ETKİLERİ:
- Düzenli antremanlar sonucu maksimun kalp dakika vılümü artar.
- Antremanda nabızda daha fazla artma meydana gelir.
- Zamanla nabız 60’ın altına iner .
- Yükleme sonrası nabızın normale dönüşü antremansızlara göre sürhatli olur.

Egzersizle beyinde meydana gelen fizyolojik değişimler nelerdir?​

Egzersiz yapınca beynin düşünme, sosyal, fiziksel ve entelektüel performans ile ilişkili olan bölümlerinde oksijen satürasyonu ve anjiyogenez (kan damarı büyümesi) meydana gelir ve bu durum bu konularda insanları geliştirir.
Egzersiz sindirim sistemini nasıl etkiler?
Karın bölgesini çalıştıran egzersizler bağırsak hareketlerinin güçlenmesine yardımcı olur. Bu da sindirim sistemi sağlığını destekleyen bir davranıştır. Karın bölgesini çalıştıran egzersizlerin sindirimi ve mide – bağırsak hareketlerini desteklediğini belirttik.
Egzersiz kas gücünü nasıl etkiler?
Bu olumlu etkileri aşağıdaki gibi sınıflayabiliriz: Kas gücü ve fiziksel aktivite toleransında (kondisyon ve dayanıklılık) artış Kas-eklem kontrolünü arttırarak stabilitenin ve dengenin sağlanması, özellikle yaşlı bireylerde düşmelerin önlenmesi. Kalp -damar hastalık oranlarında azalma.

Ağır egzersiz sırasında enerji nereden karşılanır?​

Uzun süreli egzersizlerde 10 dakika veya daha uzun temel enerji kaynağı karbonhidratlar ve yağlardır. Enerjinin büyük çoğunluğu aerobik sistem ile sağlanır. 20 dakikaya kadar olan egzersizlerde (örneğin koşu) karbonhidratlar baskın enerji kaynağıdır, yağların rolü azdır ama destekleyici rol oynarlar.

Egzersizin solunum sistemi üzerine etkileri nelerdir?​

Kaslar daha fazla oksijen alma ihtiyacı duyar ve kalp daha hızlı kan pompalar. Böylece dolaşım sistemi daha düzenli çalışır. Egzersizin solunum sistemine olumlu etkisiyle akciğerlerde soluk alma volümü artar. Yüklenme durumunda soluk alıp vermede ekonomik ortam elde edilir.
Sporun fizyolojik etkileri nelerdir?
Fazla kilolarından, gergin bir ruh halinden, uykusuzluktan, yorgunluktan ve genel bir mutsuzluk halinden şikayetçi olanlara özellikle spor özellikle tavsiye edilmektedir. Spor yapmak hafızayı güçlendiyor ve beynin kapasitesini artırıyor. Spor stresi azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı oluyor.
Sporun vücudumuza Kaslarımıza ve kan dolaşımına ne gibi etkileri vardır?
Kaslara giden oksijen miktarı artar ve küçük kan dolaşımında kan akışı hızlanır. Spor yaparak kazanılan denge, sinir sistemini güçlendirir. Bundan dolayı artan sinir impulsları da beyin aktivitelerinin gelişmesini sağlar ve karar verme süresi kısalır. İskelet sistemi gelişir ve kaslar daha da güçlenir.
 
Geri
Üst