AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egzama sac doker mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Egzama saç döker mi?​

Egzama; deride kaşınma, pul pul dökülme, kızarıklık ve kaşıma sonucu oluşan iltihaplı yaralar olarak kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Saçta ortaya çıkan egzamada durdurulamayan kaşıntılar bir süre sonra kepek tarzı döküntülere ve saçların dökülmesine sebep olabilir.

Egzama ciltte kararma yapar mı?​

Kortizonlu kremlerle egzama, kontrol altına alındıktan sonra kortizonsuz kremlerle tedaviye daha uzun süre devam edilebiliyor. Tedavi sonrası iz kalabiliyor. Özellikle enfekte olan kişilerde ya da çok kaşıyan kişilerde ciltte kararma, kalınlaşma olabiliyor. Bu durumda iz tedavilerine başlamak gerekiyor.
Egzama vücutta dağılır mı?
Egzama alerjik bir reaksiyondur. Bulaşıcı değildir. Ancak, vücudun farklı bölümlerine yayılabilmekte ve tamamen iyileşen hastalık tekrar görülebilmektedir.

Saç egzama tedavi edilmezse ne olur?​

Tedavi edilmeyen ve ihmal edilen durumlarda, deride geri dönüşümsüz belirtiler meydana gelebilir. Deride kalınlaşma ve deri renginde koyulaşma bazen yıllarca sürebilir. Stresin tetiklediği bu hastalık da strese neden olur ve olay bir kısır döngüye girer. Bu nedenle hastalığın erken tanısı ve tedavisi önemlidir.

Egzamalı saç ne sıklıkla yıkanmalı?​

Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır. Saçlarınızı her gün yıkayacaksanız her gün kullanılan çok yumuşak bir şampuanla birlikte; haftada bir kullanmak üzere derin temizleyici özelliği olan bir şampuan kullanmalısınız.
Egzama sonrası iz kalır mı?
Uygun tedavi ve cilt bakımı yapıldığında atopik dermatite bağlı cilt lezyonları genelde iz bırakmazlar. Normal lezyonların üzerine ikincil cilt sorunları eklendiğinde nadiren bu sorunla karşılaşılabilir. Bu nedenle uygun tedavi ve düzenli cilt bakımı önemlidir.
Sıcak havanın çoğu zaman özellikle egzaması olan kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nurşen Durukan, yaz aylarında yaşanan terleme veya güneşe ve sık duş almaya bağlı cilt kuruluğunun egzamayı tetiklediğini kaydetti.
Egzamaya ne iyi gelir?
Tuzlu su egzamaya iyi gelir mi?
Hafif ve orta dereceli egzamaların tedavisinde güneşin ve tuzlu suyun iyi etkisi vardır. Potasyum permanganat ile düzenli banyo yapmak egzamanın kötüleşmesinde önemli derecede önleyici bir etki sağlar.
 
Geri
Üst