AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egzama hamilelik belirtisi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Egzama hamilelik belirtisi mi?​

Gebelik döneminde egzama, çok sık görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu dönemde vücudunuzdaki hormonal değişimler cildinizde reaksiyon gösterebilir. Hamileliğiniz öncesinde bir sorun teşkil etmeyen maddeler, hamilelik döneminde alerjik bir etki yaratarak egzamaya sebep olabilir.

Hamilelik egzaması nasıl olur?​

Özellikle gebelik sırasında ortaya çıkan ve “gebelik egzaması” olarak adlandırılan bu egzama en yüksek sıklıkla kişisel veya ailesel atopi bağlamında gelişir. Deri kurur ve özellikle deri kıvrımları, kollar ve bacaklarda egzama plaklarıyla kaplanır. Anne ve çocuğun yaşamı risk altında değildir.
Egzama anneden bebeğe geçer mi?
Egzamanın kesin bir nedeni yoktur. Genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu şeklinde geliştiği bilinir. Egzama bulaşıcı değildir. Ancak anne ve babalarda atopik hastalık varsa, çocukların egzama olması yüksek ihtimaldir.
Egzama hangi aylarda olur?
Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özdemir: “Egzama olarak da bilinen atopik dermatit, polen salınımının fazla olduğu bahar ve yaz aylarında en sık rastlanan hastalıklardan biri.” dedi.

Egzama neden olur?​

Deterjan, sabun, parfüm gibi kimyasal maddeler, lastik ayakkabı ve terlikler ve bazı metaller bireylerde egzama oluşumuna yol açabilir. Bitki ve hayvan türleri ile temas, güneşe maruz kalma ve ağızdan alınan bazı ilaçlar da duyarlılığı bulunan kişilerde egzama hastalığına sebep olabilir.

Egzama neden olur ve nasıl geçer?​

Egzama neden olur? Egzama oluşumunda genetik faktörler, alerjiler ya da kullanılan çeşitli kimyasal malzemeler rol alabilir. Farklı egzama tiplerine göre oluşum nedenleri değişiklik gösterebilir. Su, sabun, deterjan, kullanılan diğer kimyasal maddeler, tozlu ortamlar egzama oluşumuna zemin hazırlar.
Egzama olan bebekler anne ne yememeli?
Emzirilerek beslenen bebekte egzama varsa, bu genellikle anne sütündeki alerji yapan antijenlerin bebeğe geçmesi sonucudur. Böyle bir durumla karşılaşan anne öncelikle yaygın besin alerjenleri olan inek sütü, tavuk yumurtası, soya, buğday ve yer fıstığından uzak durmalıdır.
Bebeklerde egzamayı ne tetikler?
Egzama bebeklerde alerjik reaksiyonlar kaynaklı olarak gelişebilir. Bebeklerin bulundukları ortamlarda bulunan tozlar, bakteriler ve mikroplar alerjiye, bu alerjiler bir reaksiyon olarak egzamaya neden olabilir. Bebeklerde alerji gıdaya karşı da gelişebilir. Gıda alerjisi nedeniyle bebeklerde egzama ortaya çıkabilir.

Mevsimsel egzama nasıl olur?​

Yazın çok sıcaklar, kışın soğuklar cildi kurutur ve egzamaya sebep olabilir. Hastalıkta en önemli nokta cildin nemli tutulmasıdır. Özellikle kış aylarında, soğuklar yüzünden kuruyan cilt egzamayı tetikliyor. Egzama genellikle mevsimsel değişimlerden olsa da genetik faktörler de etkili olmaktadır.

Egzama kışın neden artar?​

“Egzama alevlenmelerinin kışın daha sık meydana geldiğini veya daha da kötüleştiğini görebilirsiniz. Kuru hava, iç mekan ısıtma sistemleriyle birleştiğinde cildinizi kurutabilir. Cilt kendi kendine nemli kalamadığı için egzama alevlenir.
 
Geri
Üst