AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitimli insanlara ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Egitimli insanlara ne denir?​

Eğitim kelimesinin kökü olan eğit- fiili Eski Türkçedeki igit- kelimesinden gelir. Bu kelime Eski Türkçede “Beslemek, terbiye etmek, korumak ve yetiştirmek” anlamlarında kullanılır. Eğitimli kelimesi ise, “Eğitilmiş, eğitimden geçmiş, eğitim almış” demektir.

Eğitimli insan ne demek?​

Kaba genellemeler yapmaz. Başkalarına yük olmaktan kaçınır. Çalıştığım kuruma, yaşadığım çevreye, tüm dünyadaki insanlığa ne yapar da daha fazla katkı sağlarım diye düşünür. Eğitimli insan başka kendi olmak üzere hiçbir insana, canlıya zarar vermez.
1- Baktıklarında berrak görmeyi düşünürler. 2- Dinlediklerinde iyi duymayı düşünürler. 3- Sıcak bir görünüşe sahip olmayı düşünürler. 4- Davranışlarında saygılı olmayı düşünürler.
Eğitimsiz insan ne demek?
Eğitimsiz insan ise fazla bilgi sahibi olamaz, kendini geliştiremez, kalıplaşmış bilgilere bağlı kalır ilerleyemez. Bilgilerini yeri ve zamanı geldiğinde kullanmayı bilen ve iyi ahlaka sahip olan insandır. Eğitimsiz insan da ahlaklıdır muhakkak ama eğitim insanı daha da erdemli bir hale getirir.
Eğitimli ne demek?
Eğitim görmüş, eğitilmiş. Educated.

Egitimsiz insan neye benzer?​

Eğitimsiz insanlar çok şey bildiğini sanırlar, yeni bilgileri öğrenmekten kaçınırlar. Olaylara tek düze bakarlar, farklı bir pencereden bakamazlar, analitik ve sentezci bir düşünce yapısına sahip olamazlar.

Cahil insan nasıl olur?​

Her şeyi biliyormuş gibi davransalar ve boş boş konuşsalar da, hiç bir konuda tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıkları için bir müddet sonra tıkanırlar. İşin içinden çıkamadıkları zaman “Çok düşünme ya bunları boşver, karıştırma o kadar kafayı yersin” cümlesi ile konuyu kapatırlar.
Eğitilmiş sorusunun bulmacalardaki eşanlam cevapları aşağıdadır: EĞİTİMLİ TALİMLİ
Cahil insan kime denir?
Cahil, genellikle herhangi bir konuda bilgisi olmayan kişiler için kullanılan bir sözcüktür. Bilgisiz kişilere, cahil ismi veriliyor.
Islama göre cahil kimdir?
Hem kelimenin sözlük anlamı hem de Kur’an’daki kullanımı itibariyle câhil kelimesi; a) İlmi, bilgisi ve marifeti olmayan, b) Kaba ve sert davranışlı, inanç, söz ve fiilleri çirkin olan kimse anlamındadır.

Bulmaca uygun ne demek?​

2- CAİZ. Uygun Bulmaca Cevabı Nedir? Genellikle Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde kullanılan şayeste kelimesi dilimize Farsçadan geçmiştir. Münasip kelimesi birbiriyle benzeşmek, tam olmak ve uyum sağlamak anlamına gelir.

Bulmacada Mücevher ne demek?​

Harf harf bulmacada tüm detaylarıyla derledik. Mücevher bulmaca cevabı Hülliyet ya da Cevahir olarak bilinir.

Geri