- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Eğitimli bir insan nasıl olur?
Eğitimli birey erdemli, ahlaklı, değer yargısı gelişmiş insandır. Evrensel değerleri benimsemiştir. Dünyada canlının yaşama hakkının üzerinde hiçbir şeyin olmadığını bilir. Eğitimli birey insanların insanca yaşaması için çabalar.Eğitimli ne demek?
Eğitim görmüş, eğitilmiş.Eğitimsiz insan ne demek?
Eğitimsiz insan ise fazla bilgi sahibi olamaz, kendini geliştiremez, kalıplaşmış bilgilere bağlı kalır ilerleyemez. Bilgilerini yeri ve zamanı geldiğinde kullanmayı bilen ve iyi ahlaka sahip olan insandır. Eğitimsiz insan da ahlaklıdır muhakkak ama eğitim insanı daha da erdemli bir hale getirir.
Eğitim insanlar için neden önemlidir?
Yaşadığımız dünyada toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınmalarına ve bu kalkınma da ancak eğitimli insanla gerçekleşebileceğine göre; eğitim, toplumlar için bir ölüm kalım davasından kurtuluşa açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırım olarak görülmektedir.
Eğitimci olmak ne demek?
Eğitimci insanlar genellikle eleştirmezler, yapıcıdırlar. Bir insanı kazanmaya çalışırlar. Bu çok kötü bir çocuk diye onu çöpe atmaz. Nasıl tamir edebilirim diye düşünerek, bir gün bu çocuk bu toplumun bir parçası olacak diyerek, benlik duygusunu bir kenara atarak, çocukla iletişime geçmek demektir eğitimcilik.Aydın insan eğitimli insan mıdır?
“Bilgili ve eğitimli olma özelliğine sahip olan kişi” anlamına gelişten tutun da, her türlü icat ve yenilikleri yapanlara kadar geniş bir yelpazede tanım karşılığı bulabilecek bir kavram olan “aydın insan” ın asıl tanımını ayrıntılarda değil de insanlık onuru için verdiği mücadelede aramak gerekir.Bulmacada eğitilmiş ne demek?
Eğitilmiş sorusunun bulmacalardaki eşanlam cevapları aşağıdadır: EĞİTİMLİ TALİMLİ
Cahil insan nasıl olur?
Her şeyi biliyormuş gibi davransalar ve boş boş konuşsalar da, hiç bir konuda tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıkları için bir müddet sonra tıkanırlar. İşin içinden çıkamadıkları zaman “Çok düşünme ya bunları boşver, karıştırma o kadar kafayı yersin” cümlesi ile konuyu kapatırlar.
Evet, eğitim dünyayı değiştirmez; eğitim insanları değiştirir, insanlar da dünyayı değiştirirler. Değişim yönüyle eğitim, toplumsal değişimi, toplumsal değişim de eğitimi etkiler. MEB bu toplumsal değişimleri öğretim programlarına yansıtarak, değişimin getirdiği yenilikleri öğrencilere kazandırmalıdır.
Toplumsal uyum kapsamında eğitimin sosyal faydaları; bireyin daha fazla gelir etmesi, daha az suç oranı, demokratikleşme ve yönetime katılma, bireysel sağlığını koruma olarak özetlenebilir. Eğitim bu özelliği ile sadece bireye değil, topluma da yararlar sağlamakta ve kamu refah maliyetlerini düşürmektedir.
Eğitim insana ne katar?
Eğitim bizim yanılmamiza engel olur. Eğitim, analitik düşünme yeteneğini kazandırır. Bizim hakikate ulaşma hızımızı belirler. Eğitim kritik görevlere seçilecek nitelikli ve liyakatli insanların sayısını artırır ve içlerinden en liyakatlisini bulmamıza yardımcı olur.
Eğitimci kime denir?
Eğitmen, herhangi bir alanda eğitim veren kişiye denir. Öğretmenlerden farklı olarak eğitmenler, atölye, simülasyon, panel ve birçok farklı metottan yararlanabilir.