Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

eğitimin onemi ile ilgili yazılar

SoruCevap

Yeni Üye
eğitimin onemi ile ilgili yazılar

EĞİTİMİN ONEMİ
Cağdaş anlayışa gore eğitim yanlışların yakalanmasıyla değil,doğruların yakalanmasıylagercekleşmektedir Cunku oğrencilerin yanlış yapma korkusuyla konuşmamalarının oğrenmeyi zorlaştırdığı anlaşılmaktadır Gece yatmadan once yapılan kısa bir tekrar uyku sırasında salgılanan bir takım hormonal maddeler sayesinde yeni oğrenilmiş olan bu bilgileri hafızaya yerleştirme konusunda etkilidir

Oğretmenin oğrencileri ile iyi ilişkiler kuması ve ders anlatırken beden dilini iyi bir şekilde kullanması oğrencileri tarafından sevilmesine ve dersinin zevkle izlenmesine neden olur Oğrencilere yapılacak anında geri bildirimler
oğrenmelerini olumlu yonde etkilemektedir Bircok kişi elde ettiği imkan ve başarıyı eğitime borcludur Eğitim yoluyla insanın sahip olacağı meslek cok kere kişiyi ruhsal acıdan doyurur ve maddi olarak rahatlatır Bu durumun sağlayacağı imkanlar kişinin hayattan daha fazla zevk almasını mumkun kılar

İyi bir eğitim hayat standardını yukseltir Yuksek oğretim hayattaki ceşitli olaylar arasındaki gercekleri, bağlantıları ve ilkeleri gormek ve anlamak becerisini kazandırır İyi bir eğitim aynı zamanda kişide yeni ilgi alanlarının gelişmesine yardım ederek hayatı daha zevkli ve ilginc kılar

Eğitim insanın bilerek duşunce uretmesine ve yaratıcılığa yonelmesine imkan verir İnsanın kafasındaki kalıpları kırmasına ve dunyaya daha esnek ve geniş acıdan bakmasına imkan verir Eğitim olmaksızın insan bildikleriyle sınırlı kalır,dunyanın zenginliliğini ve ceşitliliğini mutlaka kendi kafasındaki kalıplara oturtmak icin caba harcar Buna yYuzeysellik denir Yuzeyselliği aşmak ancak eğitimle, okumakla ve okuduğunu ozumlemekle mumkun olur Bilgi farklılık yaratan farktır

Eğitim hayatın inceliklerini gormeyi sağlar Hayatın zevki ceşitliliğindedir Ayrıca yuksek oğretim gormenin onemli avantajlarından biri de kişiye farklı ilgilere, becerilere, goruş ve inanclara sahip insanlarla bir araya gelme imkanı vermesidir Boylece insanın kendi ufkunu genişletmesi, yeni sentez ve yorumlara gitmesi mumkun olur

Boylesine farklı insanlarla bir araya gelmek, kişiye aynı zamanda dunyanın sonsuz ceşitliliğini algılama fırsatı verir Eğitim yoluyla insan, bireysel farklılıkları anlamayı, hoş gormeyi ve bundan yeni sentezler yaparak, tadına varmayı oğrenir

Eğitim hayatı kontrol etmeyi kolaylaştırır Yuksek oğretime başlamak kişiye daha buyuk bir guven ve sorumluluk kazandırır Kişiye bağımsız duşunme becerisini geliştirmek icin yardımcı olur Genc birey problemleri kendisinin de cozebileceği konusunda guven kazanır Boylece daha evvel yapılmış ve soylenmiş olanlara sadece karşı cıkmak veya onları koru korune kabullenmek yerine, genc birey kendi cozumlerini geliştirme şansına sahip olur

Universite eğitimi yapmakla kişinin amacı; zihinsel acıdan zevk verecek ve ekonomik acıdan imkan sağlayacak bir işe girmek, aylık gelirini ve toplumsal statusunu yukseltecek yeni bir hayata gecmek, iyi eğitilmiş bir insan olmak, yeni şeyler oğrenmek, zihinsel acıdan beslenmek, kendine guvenini artırmak, ufuklarını genişletmek vb olmalıdır Amacsızlık, sadece anne ve baba istediği icin okumuş olmak, arkadaşlar gidiyor diye universiteye gitmek istemek kişinin yanlış amaclar peşinde olduğunu gosterir

Amaclar her ne ise,onları acıkca belirlemiş olmak gerekir Onlara ulaşmak icin zamana,sabra ve gayrete ve gayrete ihtiyac vardır Parlak gelecek vaad eden meslekler değişiyor Yuksek teknolojinin uygulandığı mesleklerde ucretler daha yuksek, hizmet sektorunun eğitim gerektirmeyen dallarında ise duşuktur Ayrıca bu grup işler basit, tekrara dayalı, dolayısıyla insanı geliştirmeyen turden ve sıkıcıdır

Eğitimin başarısı,hayat ve iş başarısını tam olarak temsil etmese de,bir yonetici eleman secerken secime, eğitim hayatındaki notları yuksek olanların başvurularını bir yana ayırarak başlar ve sozlu goruşmeye bunları cağırır

Calışmaya başladıktan sonra kişinin kurum icindeki statusu ve gelişimi kendi performansına bağlıdır Ancak işe kabulde iyi notlar ve parlak bir eğitim gecmişi, temel belirleyicidir Eğitim doneminde olan genclerin, hayatlarının butununu gercekten anlamlı yaşayabilmeleri icin oğrenmenin,bilgilenmenin ve bunların sonucu ulaşılacak olan donanımın ,hayatında ne iş yaparsa yapsın,onu sevmesini ve ondan zevk almasını sağlayacak olan esas faktor olduğuna inanmaları gerekir

Duşunme ufkunu genişletmek icin iyi bir eğitim, okumak ve daha cok bilmek bugune kadar keşfedilmiş tek yoldur Topluma katkıda bulunabilmek icin de bireyin kendisinin olgunlaşması gerekir Olgunlaşmadan insan ancak canını vererek topluma katkıda bulunabilir Oysa artık gunumuzde canını değil,beynini adayarak topluma katkıda bulunacak genclere ihtiyac vardır Kahramanlara ihtiyac gostermeyen bir toplum yaratmak, iyi eğitim gormuş genclerin cabalarıyla mumkun olacaktır

Geri