AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitimde Yonetim olmali midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitimde Yönetim olmalı mıdır?​

Eğitim yönetimi; yalnızca bir okulu, bir kurumu yönetmek değildir. Eğitim, gerek sınıf içinde öğretmen tarafından olsun, gerekse herhangi informal bir alanda olsun yönetilmeye muhtaç bir alandır. Dolayısıyla eğitime ilgi duyan herkes için bu program gereklidir.

Okula dayalı yönetim anlayışı nedir?​

Okula dayalı yönetim anlayışı nedir?
Okula dayalı yönetim, eğitim-öğretimi geliştirmek amacıyla okul düzeyinde yetki ve sorumlulukların artırılmasına, özerklik ve katılımlı karar almaya dayalı, okulları temel karar alma birimi olarak kabul eden eğitimin yerinden yönetim biçimidir (2, 3).

Eğitim yöneticisi ne demek?​

Eğitim yöneticisi ne demek?
“Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikaların eğitim ihtiyaç analizinin yapılıp bölge içinde açılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi’nde hangi bölümlerin olacağı, ne şekilde işletileceği v.b. proje aşamasında ve işletilmesinde görev alan personeldir.”

Okul temelli yaklaşım nedir?​

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Amaçlara dayalı yönetim nedir?​

Amaçlara dayalı yönetim nedir?
Üst yönetim tarafından belirlenen misyona dayalı olarak amaçlar belirlenir. İşletmenin ulaşmak istediği hedeflerdir. Hedeflerin açık, net, ulaşılabilir olması, belirli zamanı içermesi, ilgisiz konuları içermemesi gibi özellikleri olmalıdır.

Eğitim yöneticisi nasıl olunur?​

Eğitim yöneticisi nasıl olunur?
Online eğitim veren kurumlarda yönetici olmak için öncelikle Eğitim Yönetim ve Planlaması, Eğitim Fakültesi, Öğretim Teknolojileri gibi bölümlerden lisans almak gerekir. Bilgisayarla ilgili bir lisans eğitimi sonrası, sayılan bölümlerde yüksek lisans yapan adaylar da bu pozisyona başvuru yapabilirler.

Eğitim Yönetimi ve Teftişi yüksek lisans ne işe yarar?​

Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans ne işe yarar? Bu program; okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı, eğitim kurumlarında şeflik, koordinatörlük vs. gibi eğitimin yönetildiği ortamlarda, kişinin yetkinlik belirten bir yüksek lisans programdır.

Eğitim yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi yüksek lisans nedir?​

Eğitim yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi yüksek lisans nedir?
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programının Hedefi Programın amacı eğitim yönetiminin gelişmesine hem bilimsel alanda hem de uygulama da katkıda bulunabilecek eğitim yöneticileri ve denetleyicileri yetiştirmektir.

Eğitimde yönetim konusu oldukça geniş bir alandır ve birçok farklı kavramı içermektedir. Öncelikle "Eğitimde Yönetim olmalı mıdır?" başlığında ele alınan konuyla ilgili olarak ifade edilen düşünceleri inceleyelim.

Eğitim yönetimi; sadece okulların veya kurumların yönetilmesiyle sınırlı kalmayıp, eğitimin genel olarak planlanması, uygulanması, denetlenmesi ve geliştirilmesi süreçlerini kapsayan bir alandır. Dolayısıyla, eğitim sürecindeki başarının ve kalitenin artırılması için etkili bir yönetim anlayışının benimsenmesi gereklidir. Eğitimde yönetim, hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin en iyi şekilde desteklenmesi ve yönlendirilmesi açısından önemlidir.

"Okula Dayalı Yönetim Anlayışı" ise eğitimde karar alma süreçlerini daha yerinde ve etkili kılabilmek için okul düzeyinde yetki ve sorumlulukların artırılmasını ve okulların temel karar alma birimi olarak görülmesini savunan bir yaklaşımdır. Bu anlayış, okulun ihtiyaçlarına uygun programlar geliştirilmesine olanak sağlayarak eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunabilir.

Ayrıca, "Eğitim Yöneticisi" kavramı, eğitim kurumlarında stratejik kararlar alarak eğitim kalitesini artırmayı hedefleyen, eğitim sürecini planlayan ve denetleyen kişidir. Eğitim yöneticileri, eğitim alanında uzmanlaşmış bireylerdir ve eğitim kurumlarının başarılı bir şekilde yönetilmesinden sorumludurlar.

"Eğitim Yönetimi ve Teftişi Yüksek Lisans" programı, eğitim yönetimi ve denetimi konularında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan, eğitim kurumlarında yönetici olarak çalışmayı hedefleyen kişilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, eğitim yöneticilerinin profesyonel gelişimine katkıda bulunarak eğitim alanındaki liderlik yetkinliklerini güçlendirmeyi amaçlar.

Son olarak, "Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans" programı, eğitim yönetiminin bilimsel ve pratik alanda gelişmesine katkıda bulunacak eğitim yöneticileri ve denetleyicilerinin yetiştirilmesini hedefler. Bu program, eğitim alanında liderlik rollerini üstlenecek bireylerin eğitim yönetimi, denetimi, planlaması ve ekonomisi konularında uzmanlaşmalarını sağlar.

Eğitimde yönetim alanı, eğitim sektöründeki gelişmelerin ve değişimlerin etkin bir şekilde yönetilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşır. Dolayısıyla, eğitimde yönetim kavramlarına ve bu alanda verilen eğitimlere önem verilmesi, eğitim sistemlerinin daha etkili bir şekilde işlemesine ve başarılı sonuçlara ulaşılmasına katkı sağlayabilir.

Geri