AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde yonetim olmali midir?

Editör

Yeni Üye

Eğitimde Yönetim olmalı mıdır?​

Eğitim yönetimi; yalnızca bir okulu, bir kurumu yönetmek değildir. Eğitim, gerek sınıf içinde öğretmen tarafından olsun, gerekse herhangi informal bir alanda olsun yönetilmeye muhtaç bir alandır. Dolayısıyla eğitime ilgi duyan herkes için bu program gereklidir.

Okula dayalı yönetim anlayışı nedir?​

Okula dayalı yönetim anlayışı nedir?
Okula dayalı yönetim, eğitim-öğretimi geliştirmek amacıyla okul düzeyinde yetki ve sorumlulukların artırılmasına, özerklik ve katılımlı karar almaya dayalı, okulları temel karar alma birimi olarak kabul eden eğitimin yerinden yönetim biçimidir (2, 3).

Eğitim yöneticisi ne demek?​

Eğitim yöneticisi ne demek?
“Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikaların eğitim ihtiyaç analizinin yapılıp bölge içinde açılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi’nde hangi bölümlerin olacağı, ne şekilde işletileceği v.b. proje aşamasında ve işletilmesinde görev alan personeldir.”

Okul temelli yaklaşım nedir?​

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Amaçlara dayalı yönetim nedir?​

Amaçlara dayalı yönetim nedir?
Üst yönetim tarafından belirlenen misyona dayalı olarak amaçlar belirlenir. İşletmenin ulaşmak istediği hedeflerdir. Hedeflerin açık, net, ulaşılabilir olması, belirli zamanı içermesi, ilgisiz konuları içermemesi gibi özellikleri olmalıdır.

Eğitim yöneticisi nasıl olunur?​

Eğitim yöneticisi nasıl olunur?
Online eğitim veren kurumlarda yönetici olmak için öncelikle Eğitim Yönetim ve Planlaması, Eğitim Fakültesi, Öğretim Teknolojileri gibi bölümlerden lisans almak gerekir. Bilgisayarla ilgili bir lisans eğitimi sonrası, sayılan bölümlerde yüksek lisans yapan adaylar da bu pozisyona başvuru yapabilirler.

Eğitim Yönetimi ve Teftişi yüksek lisans ne işe yarar?​

Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans ne işe yarar? Bu program; okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı, eğitim kurumlarında şeflik, koordinatörlük vs. gibi eğitimin yönetildiği ortamlarda, kişinin yetkinlik belirten bir yüksek lisans programdır.

Eğitim yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi yüksek lisans nedir?​

Eğitim yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi yüksek lisans nedir?
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programının Hedefi Programın amacı eğitim yönetiminin gelişmesine hem bilimsel alanda hem de uygulama da katkıda bulunabilecek eğitim yöneticileri ve denetleyicileri yetiştirmektir.

Eğitimde yönetim konusu oldukça önemlidir çünkü eğitim, toplumların gelişiminde ve bireylerin yetişmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Eğitim yönetimi sadece okul veya kurum yönetimi değil, aynı zamanda sınıf içi, öğrenci mentorluğu gibi alanlarda da gereklidir. Eğitim alanında çalışan herkesin bu konuda bilgi sahibi olması önemlidir.

Okula dayalı yönetim anlayışı, okul düzeyinde yetki ve sorumlulukların artırılmasını, özerklik ve katılımcı karar alma süreçlerini vurgulayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, okulları temel karar alma birimi olarak görmekte ve eğitim kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Eğitim yöneticisi, eğitim kurumlarında görev alan ve öğretim, idari süreçleri yöneten kişidir. Eğitim yöneticileri, eğitim kurumlarının amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için çalışırlar.

Okul temelli yaklaşım ise öğretmenlerin mesleki gelişimini destekleyen süreçler bütününü ifade etmektedir. Bu yaklaşım, öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Amaçlara dayalı yönetim ise üst yönetimin belirlediği misyona dayalı olarak işletmenin hedeflerini belirlemeyi ve bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirmeyi ifade eder. Hedeflerin net, ulaşılabilir ve belirli bir zaman dilimini kapsaması önemlidir.

Eğitim yöneticisi olabilmek için genellikle Eğitim Yönetimi ve Planlaması gibi lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca, yüksek lisans yaparak da eğitim yöneticisi pozisyonlarına başvurulabilir.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programı, eğitim kurumlarındaki yönetici pozisyonlarına hazırlık sağlayan bir programdır. Bu programı tamamlayanlar, okul müdürü, müdür yardımcısı gibi pozisyonlara aday olabilirler.

Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi yüksek lisans programı ise eğitim yönetimi alanında bilimsel ve uygulamalı alanda katkıda bulunabilen yöneticiler ve denetçiler yetiştirmeyi hedefler. Bu program, eğitim yönetiminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlar.

Geri