Egitimde Program Gelistirme ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eğitimde Program Geliştirme ne demek?​

Eğitimde program geliştirme eğitim amaçları doğrultusunda aktarılacak bilgilerin tasarlanması, içeriğin oluşturulması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirilme sonucunda eksik yerlerin belirlenerek programın yeniden düzenlenmesidir.

Okulda örtük program nedir?​

Örtük program, öğrenme-öğretme süreçlerine, yaşantılarına, ortamına ve yapısına gömülü, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, diğer personelin ve velilerin beraberlerinde getirdikleri özelliklerden, düşüncelerden, inançlardan, bilgi, beceri, tutum ve davranışlardan etkilenen, eğitim, öğretim ve ders programının …
Örtük program nedir ve örnekleri?
Yazılı olmayan belirsiz ders ya da etkinlikler ise gizil-örtük programa dahildir. Genellikle okul dışında gerçekleştirilirler. Bireyleri hayata hazırlayarak kolaylık sağlayan sergi ve müze gezileri gibi okul dışı ya da ders sırasında yapılan okul içi çalışmalardır.

Program geliştirme aşamaları nelerdir?​

Program geliştirme süreci; planlama, taslak oluşturma, ön deneme yapma ve uygulamaya hazır hale getirme aşamalarından oluşur.

Program Geliştirme değerlendirme Nedir?​

Program değerlendirme, uygulanmış olan programın etkililiği hakkında karar verme sürecidir. Ertürk, değerlendirmeyi yetişek geliştirmenin son ve tamamlayıcı halkası olarak eğitim hedeflerinin gerçekleştirme derecesini tayin etme süreci olarak tanımlamaktadır.
Örtük ders nedir?
m.e.b’in yasa ve tüzüklerinde yer almayan, tüm ders dışı etkinlikleri kapsayan, okulların gönüllülük esasına dayandırarak kendi amaçları doğrultusunda uyguladıkları öğretim programıdır.
Örtük programın temel amacı, öğrencilerin sadece teorik bilgiyle yetinmeyip, sosyal ve kültürel alanda da deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Örtük Program Nedir? Okul müfredatında yer alan, sosyal ve psikolojik etkileşime dayalı her türlü eğitici etkinlik ve çalışma örtük program olarak nitelendirilir.

Geri