AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde Program Gelistirme dersi nedir?

Editör

Yeni Üye

Egitimde Program Gelistirme dersi nedir?​

DERSİN TANIMI Öğrenme yaklaşımları; öğretim ilkeleri, öğretim stratejileri; öğretim yöntem ve teknikleri, bunların uygulama ile ilişkilendirilmesi; program değerlendirme gibi konularda bilgi sahibi olma ve beceri geliştirmeye yönelik bir derstir.

Program Geliştirme Komisyonu kimlerden oluşur?​

Program Geliştirme Danışma Grubu Bu grupta eğitim psikoloğu, eğitim sosyoloğu, eğitim felsefecisi, eğitim ekonomisti, eğitim denetçisi, eğitim yöneticisi, eğitim teknoloğu, iletişim uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı ve diğer üyeler yer alabilir.

Program geliştirme çalışmaları hangi yasal düzenleme?​

Program geliştirme çalışmaları hangi yasal düzenleme?
Millî Eğitim Bakanlığı son yıllarda ülke programların merkezden geliştirilmesi, programların bölge, okul ve öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve isteklerini karşılayamaması sorunu üzerinde durmaya başlamıştır. 1995 yılında Millî Eğitim Müdürlüklerine program geliştirme çalışmalarını yürütebilmeleri için yetki verilmiş ve “ …

Eğitim programlarının tasarlanması uygulanması değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi sürecine ne denir?​

Program geliştirme, en genel anlamıyla, programın tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda düzeltilmesi; bir ölçüde yeniden düzenlenmesi sürecini içerir.

Eğitim ve Program Geliştirme uzmanı Ne Yapar?​

Eğitim ve gelişim uzmanı, işletme ve kurumlar için eğitim programları oluşturmak, sunmak ve eğitmenleri denetlemekle sorumludur.

Eğitimde program geliştirme uzmanı ne iş yapar?​

Eğitimde program geliştirme uzmanı ne iş yapar?
Program geliştirme, ölçme değerlendirme uzmanları Okullarımıza gerekli desteği vererek eğitim-öğretim hizmetinin kalitesini artırmak ve standardizasyonu sağlamak amacıyla; öğretim programları geliştirmek ve programların etkili bir şekilde uygulanabilmesi için çeşitli öğrenme ürünleri tasarlamak, uygulanan öğretim …
Program karar ve koordinasyon grubunda kimler var?​
Program Karar ve Koordinasyon Grubu: •Programın hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi aşamalarında sürekli görev yapacak bir gruptur. •Program geliştirme uzmanı, ölçme değerlendirme uzmanı, ilgili konu alanı uzmanı ve ilgili konu alanı öğretmeni yer almalıdır.
Pert işlem ağları nedir?​
PERT-İŞLEM AĞI: Her işlemin ayrıntılı şekilde sıralanarak numaralandırıldığı, temel işlemlerin bir hat üzerinde ilerlerken diğer işlemlerin dallara ayrılarak gösterildiği araçtır.

Program geliştirme sürecinin ilkeleri nelerdir?​

Program geliştirme sürecinin ilkeleri nelerdir?
Program Geliştirme İlkeleri
- İhtiyaca bağlı olarak ARGE çalışmaları ile sürekli geliştirilmelidir.
- Dinamik ve sürekliliği olan bir süreçtir.
- Her yıl geliştirilen şartlara göre değiştirilmelidir.
- Sistem bütünlüğü vardır. Bir basamakta meydana gelen değişiklik diğer tüm basamakları etkiler.

Program geliştirme nedir neden yapılır?​

Program geliştirme, eğitim programını oluşturan ögeler arasındaki ilişkileri düzenler ve sistematik hale getirir. Çünkü eğitim amaçlarından biri de toplumun ihtiyaçlarına cevap vermektir. Program geliştirme dinamik bir süreçtir. Çağın gereklerine göre program sürekli yenilenir ve eklemeler yapılır.

Örtük program ne demek?​

Örtük program, öğrenme-öğretme süreçlerine, yaşantılarına, ortamına ve yapısına gömülü, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, diğer personelin ve velilerin beraberlerinde getirdikleri özelliklerden, düşüncelerden, inançlardan, bilgi, beceri, tutum ve davranışlardan etkilenen, eğitim, öğretim ve ders programının …

Program geliştirmede ihtiyaç analizi teknikleri nelerdir?​

Program geliştirmede ihtiyaç analizi teknikleri nelerdir?
İhtiyaç analizi yaklaşımları 4 tanedir.
- Farklar Yaklaşımı
- Demokratik Yaklaşım.
- Analitik Yaklaşım.
- Betimsel Yaklaşım.

**Egitimde Program Gelistirme dersi nedir?**

Egitimde Program Gelistirme dersi, ogrenme yaklasimlari, ogretim ilkeleri, ogretim stratejileri, ogretim yontem ve teknikleri gibi konulari kapsayan ve bunlarin uygulama ile iliskilendirilmesi, program degerlendirme gibi konularda bilgi sahibi olmayi ve beceri gelistirmeyi amaclayan bir dersdir.

**Program Gelistirme Komisyonu kimlerden olusur?**

Program Gelistirme Danisma Grubu, egitim psikologu, egitim sosyologu, egitim felsefecisi, egitim ekonomisti, egitim denetcisi, egitim yoneticisi, egitim teknologu, iletisim uzmani, halkla iliskiler uzmani ve diger uyelerden olusabilir.

**Program geliştirme çalışmaları hangi yasal düzenleme?**

Millî Eğitim Bakanlığı son yıllarda ülke programların merkezden geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. 1995 yılında Millî Eğitim Müdürlüklerine program geliştirme yetkisi verilmiştir.

**Eğitim programlarının tasarlanması uygulanması değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi sürecine ne denir?**

Bu süreç program geliştirme olarak adlandırılır. Program geliştirme süreci, programın tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen verilere dayanarak yeniden düzenlenmesini içerir.

**Eğitim ve Program Geliştirme uzmanı Ne Yapar?**

Eğitim ve program geliştirme uzmanı, işletme ve kurumlar için eğitim programları oluşturmak, sunmak ve eğitmenleri denetlemekle sorumludur.

**Eğitimde program geliştirme uzmanı ne iş yapar?**

Eğitimde program geliştirme uzmanları, okullara destek vererek eğitim kalitesini artırmak ve programların etkili bir şekilde uygulanabilmesi için öğrenme ürünleri tasarlarlar.

**Program karar ve koordinasyon grubunda kimler var?**

Program Karar ve Koordinasyon Grubu, programın hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi aşamalarında sürekli görev yapacak bir grup olarak program geliştirme uzmanı, ölçme değerlendirme uzmanı, ilgili konu alanı uzmanı ve ilgili konu alanı öğretmenini içerir.

**Pert işlem ağları nedir?**

PERT-İŞLEM AĞI; her işlemin detaylı şekilde sıralandığı, numaralandırıldığı bir araçtır. Temel işlemler bir hat üzerinde ilerlerken diğer işlemler dallara ayrılarak gösterilir.

**Program geliştirme sürecinin ilkeleri nelerdir?**

Program geliştirme ilkeleri şunlardır:
- İhtiyaca bağlı olarak ARGE çalışmaları ile sürekli geliştirilmelidir.
- Dinamik ve sürekli bir süreçtir.
- Her yıl geliştirilen şartlara göre değiştirilmelidir.
- Sistem bütünlüğü vardır, bir basamakta meydana gelen değişiklik diğer tüm basamakları etkiler.

**Program geliştirme nedir neden yapılır?**

Program geliştirme, eğitim programını oluşturan ögeler arasındaki ilişkileri düzenler ve sistematik hale getirir. Eğitim amaçlarından biri toplumun ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu nedenle programlar çağın gereklerine göre sürekli yenilenir.

**Örtük program ne demek?**

Örtük program, eğitim, öğretim ve ders programının eğitim ve öğretim süreçlerine, yaşantılara, ortama gömülü olan ve bu unsurlardan etkilenen, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin ve velilerin beraberlerine getirdikleri özellikleri içeren programı ifade eder.

**Program geliştirmede ihtiyaç analizi teknikleri nelerdir?**

Program geliştirmede ihtiyaç analizi yaklaşımları genellikle farklar, demokratik, analitik ve betimsel gibi 4 farklı teknik üzerinden gerçekleştirilir.

Geri