AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde mufredat nasil hazirlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.463
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eğitimde müfredat nasıl hazırlanır?​

Müfredatı hazırlanması için Milli Eğitim tarafından bir öğretim programının verilmiş olması gerekir. Öğretim programı belirlendikten sonra öğretmenler tarafından müfredatlar hazırlanır. Her öğretmen kendi müfredatını oluşturarak ve verilmesi gereken dersleri bir programa koyarak müfredat oluşturur.

Müfredat nedir örnek?​

Müfredat kelimesinin tanımı aşağıdaki gibidir. Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.

Gizli müfredat kime ait?​

Gizli müfredat kime ait?
Gizli müfredat, öğretmen tarafından ya da genelde okul tarafından ya amaçlanmamış, ya da amaçlanmış bir öğrenim sonucunu ifade eder.

Örtük müfredat nedir?​

Örtük müfredat nedir?
Gizli müfredat bir okulda açık olarak okutulmayan, ders kitaplarında yer almayan konuları içeren bir müfredat türü. Örtük veya saklı müfredat olarak da birçok kaynakta yer alıyor.

Eğitimde müfredat ne demek?​

Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.

Ders müfredatını kim belirler?​

Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı

Üniversite müfredat durumu nedir?​

Üniversite müfredat durumu nedir?
Müfredat Nedir? Üniversite içerisindeki müfredat mantığı; Öğrencilerin üniversiteye girişinden mezuniyetine kadar, oluşturulan plan ve kurallar bütününe denir. Bu doğrultuda üniversiteyi kazanan bir öğrenci kazandığı bölümün ya da programın planına dahil olacaktır.

Örtük program örnekleri nelerdir?​

Örtük program örnekleri nelerdir?
Yazılı olmayan belirsiz ders ya da etkinlikler ise gizil-örtük programa dahildir. Genellikle okul dışında gerçekleştirilirler. Bireyleri hayata hazırlayarak kolaylık sağlayan sergi ve müze gezileri gibi okul dışı ya da ders sırasında yapılan okul içi çalışmalardır.

Örtük eğitim ne demek?​

Örtük program olarak adlandırılan bu program, okullarda uygulanan eğitim programlarında belirtilen amaç ve etkinliklerin dışında öğrenme-öğretme süreci içerisinde ortaya çıkan bilgi, fikir ve uygulamalar şeklinde tanımlanmaktadır.

Eğitim programı ve öğretim programı arasındaki fark nedir?​

İstendik davranışların gerçekleşmesi için davranışların ders düzeyinde planlanması ve uygulanması olan öğretim programı, belirlenenlerin nasıl uygulanacağının düzenlenmesiyle de ilgilidir. Eğitim programı neyin nasıl yapılacağını belirlerken, öğretim programı belirlenenlerin nasıl uygulanacağıyla ilgilenir.

Eğitim sistemini kim yönetiyor?​

Eğitim sistemini kim yönetiyor?
Millî Gazete, “eğitim dosyası”nı açtı. Senelerdir yap-boz tahtasına dönen Türk eğitim sistemini ABD’nin kontrol ettiği ortaya çıktı. 27 Aralık 1947’de imzalanan “Fulbright Antlaşması” ile oluşturulan eğitim komisyonu, 70 senedir Türk eğitim sistemini şekillendiriyor.

Eğitim sistemini kimden aldık?​

Eğitim sistemini kimden aldık?
Cumhuriyet hükümetinin yaptığı ilk büyük eğitim devrimi 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’nin Tevhid-i Tedrisat Kanununu kabul etmesiydi. Bu Kanun “Türkiye dahilindeki bütün müessesatı ilmiye ve tedrisiye Maarif Vekaletine merbuttur.” maddesiyle Tanzimattan beri hedeflenen eğitim birliğini sağlamıştır.

En fazla kaç dersten muaf olunur?​

Örn, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersleri yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.

Örtük program nedir kisaca?​

 
Örtük program, genellikle okulun resmi müfredatında yer almayan ama öğrencilerin öğrenim sürecinde karşılaştığı, ancak daha az belirgin veya planlı olan öğrenme deneyimlerini ifade eder. Bu programlar öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlar ve genellikle ders dışı etkinlikler veya olaylar aracılığıyla gerçekleşir. Örneğin, sergi ve müze gezileri, okul dışı etkinlikler, öğrenci projeleri gibi unsurlar örtük programın birer parçası olabilir. Bu tür programlar öğrencilerin sadece akademik bilgi edinmelerine değil, aynı zamanda pratik beceriler geliştirmelerine ve sosyal etkileşimler yaşamalarına da yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst