- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Eğitimde materyal kullanımı nedir?
Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).Malzeme materyal ne demek?
Meta, cansız varlık ve cisim anlamına gelirken, materyal de malzeme demektir. Bir işin yapılabilmesi için gerekli olan ekipmanlardan her birine materyal denir. Evrendeki ana cevherin madde olduğuna savunan felsefi disiplin ise materyalizm olarak adlandırılır.
Materyalden nedir?
Gereç ya da yazılı, sözlü, görüntülü olarak kaydedilmiş her türlü belgeye materyal denmektedir. Gereçlerin yanında malzemelerin genel ismine de materyal denmektedir. Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir.
Materyal hazırlamak ne demek?
Materyal Hazırlama İlkeleri Öncelikle bir materyal basit, anlaşılır ve sade olmalıdır. Bir işin ya da bir etkinliğin hedef, amaç ve davranışlarına uygun olmalıdır. Materyallerin içerisinde görsel özellikler kullanılabilir. Bu görsel özellikler yerinde ve önemli noktaları vurgulamak amacıyla kullanılmalıdır.Materyalin özellikleri nelerdir?
MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER
Materyal nasıl kullanılır?
7.1.1. Materyal kullanımları konu, hedef, ortam, öğrenci ve öğretmenin yaklaşımına göre farklılıklar gösterir. Diğer yandan, materyallerin ders içinde; konuya giriş yapma, yorumlama, özetleme, bilgiler arasında ilişki kurma, bir durumu açıklama, bilgileri gerçek hayata transfer etme gibi farklı kullanımları olabilir.
Eğitim araştırma ve incelemelerinde ileri sürülen varsayımları sınamak amacıyle belli kurallara göre derlenen belge, sayısal bilgi ve veri gibi şeylere verilen ad. 2.-Araştırma ve inceleme sonuçlarının dayandığı temel veri. Source material.
Materyal nasıl yapılır?
Materyalleri Hazırlama İlkeleri
- Basit, sade ve anlaşılabilir olmalı
- Dersin hedef ve davranışlarına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı
Materyal geliştirme aşamaları nelerdir?
Materyal Geliştirme Süreci-Aşamalar
Materyal nasıl olmalı?
Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır. Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir. Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.Ders materyali nasıl olmalıdır?
Ders materyali basit, sade ve anlaşılır olmalıdır; Bu nedenle hazırlanacak öğretim materyalleri, konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bilir özellik taşımalıdır.
Materyal kullanım ilkeleri nelerdir?
1. “ Öğretim materyali basit, sade ve anlaşılabilir olmalıdır: “Hazırlanacak öğretim materyali konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bir özellik taşımalıdır. Materyal fazla ayrıntılı olursa, öğrencilerin belleklerinde anlamlı kodlamaları güçleşir.”