AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde KDV orani ne oldu?

Editör

Yeni Üye

Eğitimde KDV oranı ne oldu?​

30. 08. 2020 Tarih ve 31229 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2912 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, eğitim ve öğretim kurumlarının 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verdikleri eğitim/öğretim hizmetleri için %1 olarak uygulanan KDV oranı, 30. 06. 2021 tarihinde sona ermiştir. 30. 06. …

Özel eğitimde KDV oranı kaç?​

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda eğitimde KDV oranı yüzde sekize çıkacak.

Eğitimde KDV indirimi ne zaman?​

Eğitimde KDV indirimi ne zaman?
Hazine ve Maliye Bakanlığımıza geçtiğimiz dönem sağlanan bu vergi kolaylığının bu dönem de sağlanması yönünde tavsiye görüşümüzü bildirdik” cevabını verdi. Özel eğitim ve öğretim hizmetlerinden alınan katma değer vergisi (KDV) 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 arası dönem için %1’e indirilmişti.

Özel okul KDV indirimi ne zaman ödenecek?​

“Yemek ücreti ayrı tahsil ediliyorsa vergi indirimi 31 Aralık 2020’ye kadar geçerlidir. Bu durumda, söz konusu vergi indiriminin süresinin okul ücretleriyle uyumlu olarak 30 Haziran 2021’ye kadar uzatılması uygun olur.

Üniversite ücretlerinde KDV kaç?​

Yani, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için yüzde 1 KDV uygulanacak. Yüzde 1 KDV oran düzenlemesi, 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı için geçerli değil.

Özel okullarda KDV indirimi nasıl uygulanacak?​

Özel okullarda KDV indirimi nasıl uygulanacak?
Özel okullarda KDV değişikliğini içeren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, özel okullarda yüzde 8 olan KDV yüzde 1’e indirildi, özel üniversiteler için de geçerli olacak İndirim 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak.

Eğitimde KDV indirimi devam ediyor mu?​

KDV ORANININ YUZDE 1’LE KALICI OLMASI SEKTOR VE VELILER ACISINDAN BUYUK ONEM TASIYOR. PANDEMI KOSULLARI HALA DEVAM EDIYOR. YANI, 1 EYLU¨L 2020-30 HAZIRAN 2021 TARIHLERI ARASINDA (BU TARIHLER DAHIL) VERILEN EGITIM VE OGRETIM HIZMETLERI ICIN YUZDE 1 KDV UYGULANACAK.

2021 2022 özel okul KDV indirimi olacak mı?​

Özel Okul ve Üniversitelerde Katma Değer Vergisi Oranı % 1’e düşürüldü. KDV indirimi sadece 2020–2021 Dönemine ilişkin eğitimler içindir. 2021–2022 Dönemine ait okul ücretlerinde KDV oranı % 8 olarak uygulanması gerekmektedir.

Eğitimde KDV oranları hakkındaki güncel bilgileri paylaşayım:

1. **Eğitim ve Öğretim Kurumlarında KDV Oranı:** 2912 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile eğitim ve öğretim kurumlarının 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verdikleri eğitim/öğretim hizmetleri için %1 olarak uygulanan KDV oranı 30 Haziran 2021 tarihinde sona ermiştir.

2. **Özel Eğitimde KDV Oranı:** Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin karara göre eğitimde KDV oranı %8 olarak belirlenmiştir.

3. **Eğitimde KDV İndirimi:** Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kolaylığının devam etmesi yönünde tavsiye vermiştir. Özel eğitim ve öğretim hizmetlerinden alınan KDV oranı 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 arası dönem için %1'e indirilmişti.

4. **Özel Okul KDV İndirimi:** Özel okullarda KDV oranı %8'den %1'e indirilmiştir ve bu indirim 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olmuştur.

5. **2021-2022 Özel Okullar ve Üniversitelerde KDV İndirimi:** KDV indirimi sadece 2020-2021 dönemine ilişkin eğitimler için geçerlidir. 2021-2022 dönemine ait okul ücretlerinde KDV oranı %8 olarak uygulanmaktadır.

Sonuç olarak, eğitim sektöründe KDV oranları ile ilgili yapılan düzenlemelere dikkat ederek okul, eğitim ve öğretim hizmetleriyle ilgili vergi uygulamalarını takip etmek faydalı olacaktır.

Geri